Enigma “Prinţului fără de moarte” (partea a doua)

legenda lui Dracula

Taina mormântului gol

Astfel că, paşii pe urmele misteriosului conte Dracula, încep şi se întorc mereu, undeva aproape de Bucureşti. Aici, într-o mânăstire micuţă, ridicată pe o insulă din mijlocul lacului Snagov şi unde există doar un singur călugăr, stau ferecate multe din enigmele ce înconjoară dispariţia tragicului prinţ.

În centrul bisericii de pe insulă, în faţa altarului poleit se află o lespede funerară simplă. Este tăiată în piatră albă şi luminată de pâlpâirile gălbui aruncate de două candele. Sub ea se zice că ar fi îngropat capul desprins de trup al lui Vlad-Dracula, prinţul fără moarte. Undeva în adânc, sub turla clopotniţei se spune că se află un complex de tuneluri şi ascunzători subterane. Acestea trec pe sub lac şi nu se ştie nici acum unde răspund.

Povestea spune că prin adâncul întortocheat al lungilor coridoare scufundate, s-ar ascunde de lumina zilei sufletul blestemat să nu moară niciodată al voievodului Vlad. Iar alături, ferite de umbra bisericii, sclipesc adâncurile unei fântâni sub izvorul căreia şi-ar fi îngropat enigmaticul Dracula, odoarele şi o comoară de argint fără preţ.

Acestea pot fi doar simple vorbe, tot aşa cum, la fel de bine, pot ascunde urme de adevăr. Dovezi nu sunt nici de o parte nici de alta. Doar semne stranii care nu pot fi descifrate, semne rămase din vechime, din cei aproape 200 ani când mânăstirea a fost total părăsită. Despre acestea, stareţul Snagovului nu vorbeşte aproape de loc. Nu ştie, zice, decât din auzite, vorbele care umblă despre enigmele bisericii, scris nu e nimic. Și nici el nu e aici de aşa de multă vreme ca să fi verificat ceva.

Mistere neexplicate

Poate să fie şi aşa cum spune cuviosul părinte, ori poate canoanele bisericii îi opresc vorbele. Însă bătrânii din comuna de peste lac povestesc despre lucruri stranii şi despre semne care îngrozesc. Despre sunetele ce se aud de pe insulă în nopţile în care furtuna urlă deasupra apelor. Sunt sunete tânguite ca un ţipăt prelung venite din capătul debarcaderului, acolo unde apa ar fi inchis trecerile către tuneluri şi dinspre clopotniţa unde se deschidea odată galeria lui Dracula'.

Despre cei cinci oameni care au dispărut fără urmă pe când căutau intrarea către tainiţele comorii contelui blestemat. Asta chiar înainte ca Ceauşescu să fi pus să se zidească coridorul care ajungea până sub Palatul Prezidenţial. Apoi de apa fântânii fără fund, cea care nu se alterează niciodată, asemenea aghiasmei, fiindcă are o concentraţie foarte mare de ioni de argint pur.

Citește continuarea pe pagina următoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Spiritualitate