Emilia Șercan, nominalizata la Premiile Femeia anului 2016, pentru Excelență în Jurnalism Social, dezvăluiri din culisele filmărilor pentru emisiunea ”Profesioniștii”

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE
Emisiunea din 1 aprilie a stârnit numeroase controverse, iar polemica generată în jurul presiunilor exercitate intenționat a determinat-o pe protagonistă să își justifice reacția. 

Emilia Şercan este jurnalist de investigaţie şi lector la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti. A început să lucreze în presa locală în 1996, iar din 2000 activează în presa centrală. A lucrat pentru „Curierul Naţional', „Evenimentul zilei' şi grupul de presă Realitatea-Caţavencu. În acest moment este colaborator al publicaţiei online PressOne.

În 2013 a obţinut titlul de doctor la Universitatea din Bucureşti cu o teză pe tema cenzurii în presa comunistă, publicată în 2015 la Editura Polirom cu titlul „Cultul secretului. Mecanismele cenzurii în presa comunistă'.

În 2016, s-a remarcat prin următoarele realizări, care au înscris-o în cursa pentru trofeul Femeia anului 2016, la categoria Excelență în jurnalism social.

  • A contribuit la relansarea dezbaterii publice referitoare la chestiunea plagiatului în tezele de doctorat în urma nenumăratelor investigaţii care au vizat tezele de doctorat plagiate ale unor demnitari sau persoane publice, precum Gabriel Oprea, Petre Tobă, Neculai Onţanu, Robert Negoiţă, Bogdan Licu, Loredana Radu sau Mihai Stănişoară. În urma acestor dezvăluiri, lui Gabriel Oprea şi Petre Tobă le-au fost retrase oficial titlurile de doctor, iar Robert Negoiţă este prima persoana anchetată pentru fals în acte publice deoarece a declarat că nu a plagiat în teza de doctorat.
  • A contribuit la transformarea subiectului plagiatului în mediul academic în unul dintre cele mai disputate de pe agenda publică în 2016.
  • A dat în judecată mai multe instituţii ale statului pentru refuzul de a-i comunica o serie de informaţii de interes public şi a câştigat deja patru procese.
  • A fost bursier al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii cu o bursa Study of the U.S. Institutes for Scholars la Ohio University în perioada 30 iunie 2016 – 13 august 2016.
  • A obţinut premiul „Ion Raţiu' pentru jurnalism.
  • A obţinut premiul Libertăţii de exprimare al Agenţiei de Monitorizare a Presei ActiveWatch, intitulat „Erou pe frontul interesului public'.
  • A obţinut premiul jurnalistul/personalitatea anului în cadrul Galei SuperScrieri.

S-au vehiculat numeroase opinii despre neprofesionalismul realizatoarei emisiunii 'Profesioniștii', despre calitatea ei de moderator și entertainer în detrimentul celei de jurnalist, despre felul în care a deturnat mărturisirile asumate ale Emiliei Șercan într-o slăbiciune așa-zis feminină.

Despre emisiunea condusă, manipulată și montată cinic, astfel încât să atragă audiență cu orice preț, în detrimentul discreditării unui jurnalist onest, Emilia Șercan povestește AICI

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povestile voastre