Emanuel Ion a uimit o țară întreagă cu talentul său

Emanuel Ion are, la 16 ani, un talent deosebit. Băiatul știe să cânte foarte bine la cinci instrumente muzicale. Faptul că este nevăzător nu l-a împiedicat pe Emanuel să-și cultive curiozitatea față de muzică.

Prezent pe scena show-ului „Românii au talent', în preselecții, tânărul din Nazarcea, județul Constanța, a dat dovadă de o măestrie ieșită din comun la orgă, cântând o compoziție proprie.

Membrii juriului au fost impresionați în primul rând de talentul și virtuozitatea lui Emanuel, și abia apoi de povestea lui de viață.

„L-am ascultat pe Emanuel și, în timp ce cânta, îmi imaginam un băiat care a venit legat la ochi să facă spectacol. Gândiți-vă la imaginea asta, că practic el a venit legat la ochi. Eu, în fața momentelor de genul ăsta, care, nu știu, mă lasă total fără niciun cuvânt, pot doar să mă bucur alături de concurent și să-l răsplătesc cu ce am mai bun', a mărturisit Andra. Ea a fost și cea care a apăsat pe butonul Golden Buzz, ce l-a trimis direct în semifinală.

Emanuel Ion: „Trebuie doar să vrei'

„Eu asta vreau să transmit, că se poate orice, trebuie doar să vrei' a spus tânărul de 16 ani în emisiunea „La Măruță'. Tânărul cântă bine la cinci instrumente, însă există și altele pe care acum le descoperă.

Emanuel Ion s-a născut nevăzător, însă părinții și-au dat seama de acest lucru abia când au schimbat locul mobilei în casă. Până atunci, copilașul se bazase pe memoria sa atunci când trebuia să se deplaseze. S-a apucat de muzică datorită unui prieten foarte apropiat. Acesta își dorea să învețe să cânte la chitară, au căutat tutoriale online și împreună au început să învețe.

Dintr-o familie cu cinci copii, el este singurul băiat. Însă, așa cum mărturisește, are mai mulți prieteni pe care îi consideră frați.

„Să fiu nevăzător este un avantaj. Pentru că pot vedea lumea așa cum vreau eu. Ne imaginăm exact așa cum vrem noi să fie. Dacă ceilalți văd lumea cum este ea, normală, noi, chiar dacă este rea, putem s-o facem exact cum vrem, să fie lumea noastră. Pentru mine muzica este totul. Lăsând IT-ul, calculatoarele la o parte, pe mine muzica mă relaxează de tot. Când am o situație mai grea, când sunt trist sau apăsat sau orice, mă închid în cameră și ore în șir cânt. De multe ori închid ochii și nu când o piesă cunoscută, o fac pe loc', a povestit acesta.

Nu doar muzica îl pasionează pe Emanuel, ci și zona IT, în care se vede profesând.

Emanuel Ion competitieSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Citește și: Alina și Ilan Laufer și-au dus copiii la grădiniță

Foto: Facebook, Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete