Elevii claselor a VII-a, a VIII-a, a XI-a, a XII-a din Capitală vor susține teze unice în acest semestru

Semestrul acesta, elevii claselor a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a din București vor susține teze unice, a anunțat inspectorul școlar general adjunct Liliana Maria Toderiuc-Fedorca. Scopul acestora este acela de a-i pregăti pe copii pentru examenele de Evaluare Naționale și Bacalaureat.

Conform www.edupedu.ro, tezele vor conține „subiecte care vor fi realizate în cadrul catedrei, de către toți profesorii din școală de Limba română și Matematică la gimnaziu, precum și de către toți profesorii cu discipline de Bacalaureat la nivelul liceului', a explicat inspectorul școlar general adjunct.

La Colegiul Național Gheorghe Lazăr, tezele unice se vor desfășura în condiții similare examenului de Bacalaureat: „La Colegiul Național Gheorghe Lazăr, toate tezele sunt cu subiect unic, iar elevii sunt așezați ca la examen. Ne dorim să simulăm efectiv condițiile de evaluare', a mai spus inspectorul școlar pentru sursa citată.

De ce s-a luat decizia susținerii de teze unice

Tezele unice la clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a vizează: pregătirea elevilor cu condițiile de examen, pregătirea elevilor cu subiecte făcute de altcineva decât de profesorul de la clasă, creșterea procentului de elevi cu note peste 5.

Această decizie a fost luată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București ca urmare a recomandării ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, aceea că școlile din toată țara să organizeze cursuri remediale, pentru îmbunătățirea rezultatelor oținute de elevi la aceste examene.

Citeste si

Schimbări în Educație! Clasa pregătitoare devine Clasa I

Medic neurolog: „Dragă şcoală, de ce faci asta? Copiii noştri nu numai că nu mai au copilărie, dar se îmbolnăvesc!'

Cum ajuți copilul să fie mai isteț

Sursa foto: libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie