Editorial: Houston, we have a problem…

Florentina Mușat, redactor șef Avantaje

Acești oameni minunați și răspunsurile lor uimitoare la întrebările din interviurile Avantaje îmi creează fiori pe șira spinării. Îmi dau seama că ceva nu e tocmai în regulă cu mine. Lidia Buble a crescut într-o familie cu 11 frați (pag. 72 ) și a avut o copilărie absolut magnifică, într-o familie desprinsă din povești. Într-o înțelegere perfectă și-o armonie de vis. Eu am doar un frate și-n copilărie ne băteam – el pe mine; ne pâram – eu pe el, iar ai noștri ne luau apărarea pe rând ca să echilibreze frustrările și să creștem cu ele frumos, în armonie. Pe cine întreb de regrete, n-are nimeni niciunul. Abia dac-au auzit de acest cuvânt. Dacă ar schimba ceva?? Doamne ferește! Doar suntem suma tuturor întâmplărilor, toate cele petrecute ne-au făcut oamenii care suntem azi… Ce-i cu mine de numai eu aș schimba capitole întregi din viața mea? Sigur că sunt echilibrată acum, dar am un echilibru de galantar. Măcar e cinstit. Eu aș schimba, cu ce să încep?
Nu i-am spus mamei tot ce voiam să-i spun deși știam că moare, dar m-am gândit că ne mai vedem, că doar nu mori de tot, mori așa puțin, de control. Dar te întorci. Unde pleci de nebună așa? N-a venit nici până în ziua de azi și au trecut doi ani. Natalia Mateuț, frumoasa de pe copertă, tocmai termină a doua facultate, că nu se știe niciodată, bravo ei, (pag. 8 ), eu n-am îndrăznit după Teatru să fac Teatrologie, am zis că e deja prea de tot…
Ați fost și voi în situația aceea când ai sentimentul că totul e greșit: persoana lângă care ești și care nu se mai oprește din a spune tâmpenii, și ambientul, și locul, și ora, totul e o harababură, dar stai cuminte și vezi până unde se întinde pelteaua?! Eu sunt campioană.
Ați ezitat vreodată să spuneți NU hotărât deși era un NU care se vedea de pe lună? Și ați zâmbit tâmp în speranța că poate se prinde că e totuși nu? Ei bine, aici eu am diplomă.
Ați avut vreodată răbdare de fier să ascultați povești neinteresante despre subiecte care nu vă priveau și nu vă mișcau un fir de păr imaginar de emoție? Mi-am dat doctoratul în răbdare inutilă. Și-uite așa, toate lucrurile astea ne fac oamenii grozavi care suntem astăzi. Este parte din evoluția noastră spirituală. Sunt trepte întru împlinire. Să nu vrei tu să schimbi la tine nimic? N-am vrut sâni mai mari recunosc, deși DOSARUL SPECIAL ne prezintă tehnologia NASA a ultimelor implanturi mamare. Sâni mai mari n-am vrut deși îmi intră sârmele bureților de la sutien până-n plămâni… Ce credeți că am vrut să schimb la înfățișarea mea? Ochii. Am vrut ochi albaștri albaștri, nu spălăciții ăștia verzulii, albăstrii, indeciși. În rest, sunt bine, mulțumesc. Ca noi toți, de altfel…
Vedeți că la pagina 68 am scris, absolut întâmplător, care sunt primele semne ale depresiei.

Găsiți revista AICI: https://colectii.libertatea.ro/avantaje/avantaje-iunie-2020

Foto: Marius Sabău

Citeste și:

Gata. Eu am găsit fericirea…

Și a venit schimbarea

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Editorial