Editia a XII-a a Concursului National “Tanarul Jurnalist al Anului”

Concursul este adresat tinerilor jurnalisti din intreaga tara, care scriu in presa tiparita si in presa online, iar inscrierile se pot face pana la data de 15 mai 2010.

Conditii de participare

 • Pentru inscriere, candidatii sunt invitati sa trimita 3 articole, publicate in editiile print sau online, in cursul anului 2009.
 • Fiecare articol trebuie insotit de un scan sau o fotocopie si un link, precum si de o prezentare a experientei profesionale in maxim o pagina. In cazul articolelor online, vor fi acceptate exclusiv cele publicate pe site-uri de specialitate.
 • Postarile de pe blogguri, de orice tip, nu sunt eligibile.
 • Articolele trebuie sa fie la prima participare la un concurs de acest gen.
 • Candidatii se pot inscrie la o singura sectiune din concurs. De asemenea, candidatii care au castigat Marele Premiu in cadrul editiilor anterioare nu mai pot participa la concurs.

Pentru fiecare sectiune in parte, va fi desemnat cel mai promitator tanar jurnalist (varsta maxima 35 de ani) care a publicat, in cursul anului 2009, articole tratand subiecte din domeniile stabilite.

Sectiunile celei de-a XII-a editii a concursului sunt:

 1.  CULTURA (sectiune sustinuta de Vodafone Romania)
 2.  IT&C SI TEHNOLOGIE (sectiune sustinuta de Vodafone Romania)
 3.  ACTUALITATE INTERNA (sectiune sustinuta de organizatori si sponsori)
 4.  FINANTE (sectiune sustinuta de UniCredit Tiriac Bank)
 5.  POLITICA EXTERNA SI AFACERI EUROPENE (sectiune sustinuta de Rompetrol)
 6.  MEDIU/ECOLOGIE (sectiune sustinuta de Antalis Romania)

Inscrierile se vor face pana la data de 15 mai 2010 astfel:

 •  prin posta: Freedom House Romania, Bd. Ferdinand, nr.125, sector 2, Bucuresti, cod postal 021396
 •  prin e-mail: [email protected], cu mentiunea “Pentru TJA 2010, sectiunea…”

Jurizare si premiere

 • Selectia articolelor va fi facuta de un juriu specializat, format din persoane cu experienta in mass-media. Juriul va avea in vedere tehnica jurnalistica, precum si capacitatea jurnalistilor de a genera subiecte si dezbateri pe marginea acestora.
 • Pentru fiecare sectiune se va oferi un Mare Premiu in valoare de 4.000 de lei.
 • In cazul in care juriul ajunge la concluzia ca niciun articol inscris la o anumita sectiune nu intruneste calitatile asteptate, nu se va acorda niciun premiu, urmand ca suma respectiva sa fie returnata sponsorului.

Concursul “Tanarul Jurnalist al Anului”, editia a XII-a, este o initiativa a Freedom House Romania, Edipresse AS Romania si Vodafone Romania – sponsor fondator. Acest concurs, unic in presa romaneasca, s-a nascut din dorinta recunoasterii publice si promovarii tinerilor jurnalisti de talent, pe baza unor criterii profesionale de apreciere a calitatii materialelor publicate.

In luna iulie, Freedom House Romania, Edipresse si reprezentantii sponsorilor vor face cunoscuti castigatorii in cadrul unei ceremonii de premiere care va fi preluata de partenerii media – TVR, Societatea Romana de Radiodifuziune, Biroul Roman de Audit Tirajelor (BRAT), Ziare.com.

Pe langa Vodafone Romania – sponsor fondator, concursul este sustinut si de Antalis, ROMPETROL si UniCredit Tiriac Bank.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri