Echipa „Let`s Do It, Romania!” anunta rezultatele finale din 2012

Let’s Do It, Romania!

Principalul obiectiv ale actiunii din acest an au fost reciclarea a minim 30% a deseurilor stranse, obiectiv atins cu succes: la nivel national, procentul de deseurile reciclate este de 37%, cu variatii in functie de judete.

Cele mai mari procente de deseuri reciclate au fost in judetele Dolj (93%), Galati (86%), Caras-Severin (82%), Vaslui (77%), Alba (75%), Olt (75%) si Bihor (75%). La nivel national, au fost colectati aproximativ 300 000 de saci de deseuri.

Peste 180 000 de romani au participat in acest an la cea mai mare actiune de voluntariat din Romania, 127 000 dintre ei fiind elevi si profesori, un rezultat foarte bun, avand in vedere componenta de educare pe care si-o propune Let`s Do It, Romania!”. In top se afla judetele Botosani (13 000 voluntari), Gorj (13 000 voluntari), Maramures (10 500 voluntari), Iasi (9600 voluntari), Brasov (9100 voluntari), Dolj (8100 voluntari).

Cel mai mare proiect de voluntariat din Romania, „Let’s Do It, Romania!” a aratat inca o data cat de important este voluntariatul si puterea pe care o are in schimbarea pozitiva a comunitatilor. Cei peste 180 000 de voluntari mobilizati de „Let’s Do It, Romania!” au crezut ca se poate si transmit un mesaj clar: daca e ceva care te deranjeaza, actioneaza, fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in jur! In plus, „Let’s Do It, Romania!” isi propune inca de la inceput sa arate ca lucrurile pozitive sunt posibile si aici si ca si romanii se pot uni pentru o cauza comuna. In cazul „Let’s Do It, Romania!”, curatarea Romaniei de gunoaie.

Echipa „Let`s Do It, Romania!” multumeste tuturor voluntarilor implicati in acest proiect ambitios, incepand cu cei prezenti in ziua de curatenie, cat si toti cei care au participat la organizare, cartare, promovare. De asemenea, multumirile merg si la companiile care au sustinut acest proiect, dar si catre ong-uri si autoritatile centrale si locale.

Let’s Do It, Romania!  Let’s Do It, Romania!

 „Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, care isi propune curatarea deseurilor din arealele naturale intr-o singura zi. In 2010 si 2011, in cele 2 editii organizate anterior, peste 500 000 de voluntari au participat in Ziua de Curatenie Nationala. In 2012, Romania a facut curatenie pe 12 mai alaturi de Bulgaria, Republica Moldova si Turcia, ca parte din initiativa globala Let`s Do It World!

Peste 100 de tari din intreaga lume vor organiza o zi de curatenie generala, in perioada 24 martie-25 septembrie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri