Ecaterina Andronescu a fost demisă. Cine a preluat interimatul la Educație

Ecaterina Andronescu a fost demisă. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a luat decizia de a o demite în urma unei declarații controversate a fostlui ministru al Educației referitoare la cazul răpirii din Caracal.

Ecaterina Andronescu a declarat pe un post de televiziune că ea „ a învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină', referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani răpită şi sechestrată după ce a plecat spre Caracal cu o maşină „la ocazie'.

Ecaterina Andronescu a fost demisă din cauza unei declarații “profund greșite

În urma acestei declarații “profund greșite“, prim-ministrul Viorica Dancila a luat decizia de a o demite din funcția de ministru al Educației. „Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Totodată, prim-ministrul a avertizat că va avea o atitudine necruțătoare de-acum înainte vizavi de membrii Guvernului care vor mai avea astfel de derapaje: “Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal”, a mai spus Dăncilă.

Cine va prelua interimatul la Educație

Propunerea prim-ministrului pentru preluarea interimatului la educație este actualul ministru al Culturii: “Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii', a anunțat Viorica Dăncilă.

Sursa foto: facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie