Ea este prima soție a lui Ion Dolănescu: datorită ei artistul a ajuns un nume consacrat

$image_altSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 2

Datorită primei neveste artistul a ajuns un nume consacrat deși după doar patru ani de căsnicie a înșelat-o cu o altă cântăreață celebră…

Justina Băluțeanu a fost una din cele mai culte interprete de muzică populară de la noi din țară. S-a născut pe data de 8 septembrie 1923, în comuna Logreşti- Moşteni, judeţul Gorj şi a murit în urma unui infarct miocardic la numai 57 de ani, pe 11 iunie 1981.

Justina Băluțeanu a fost printre primele soliste de muzică populară cu studii superioare în specialitatea canto. Melodia Cântă păsările toate', creaţia Iustinei, a fost prima hăulită înregistrată în România iar celebrul șlagăr Hăulita de la Gorj', este creația Justinei fiind  înregistrată la Radio la începutul anilor ‘60.

Hăulita de la Gorj a fost mai târziu preluată și adaptată de Maria Tănase, Maria Lătărețu, Cornel Fugaru, Doina Badea și mai recent de Paula Seling.

Când s-au cunoscut, Ion Dolănescu era la începutul carierei lui fiind susţinut şi sfătuit de Iustina. Mai târziu cei doi s-au căsătorit şi au cântat împreună în multe spectacole. Pentru că avea mai multă experiență, Iustina a fost un adevărat dascăl pentru Ion Dolănescu.

“Era o femeie tare deşteaptă şi cu 19 ani mai mare decât mine. M-am combinat cu ea în turnee, pe vremea când eram militar. Ea a cântat prima hăulită. Am stat şase ani căsătoriţi' declara Ion Dolănescu mai târziu.

În timpul căsniciei cu Justina îi cade cu tronc Maria Ciobanu și începe clandestin o legătură cu talentata cântăreață cu care se va căsători mai târziu.

Din păcate, relația nu durează, Ion Dolănescu fiind acuzat de violență domestică și părăsit de Maria Ciobanu. Însă o studentă din Costa Rica care studia medicina la Cluj, se îndrăgostește de artist, deja celebru, și-i dăruiește un băiat, pe Dragoș. Nici această relație nu durează, iar Margarita, frumoasa costaricană își ia copilul și se mută la ea în țară.

Foto: Facebook

Citeste și:

Adevărata cauză a morții cântărețului de muzică populară Ion Dolănescu

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete