Ea este prima soție a lui Ion Dolănescu: datorită ei artistul a ajuns un nume consacrat

Datorită primei neveste artistul a ajuns un nume consacrat deși după doar patru ani de căsnicie a înșelat-o cu o altă cântăreață celebră…

Justina Băluțeanu a fost una din cele mai culte interprete de muzică populară de la noi din țară. S-a născut pe data de 8 septembrie 1923, în comuna Logreşti- Moşteni, judeţul Gorj şi a murit în urma unui infarct miocardic la numai 57 de ani, pe 11 iunie 1981.

Justina Băluțeanu a fost printre primele soliste de muzică populară cu studii superioare în specialitatea canto. Melodia Cântă păsările toate', creaţia Iustinei, a fost prima hăulită înregistrată în România iar celebrul șlagăr Hăulita de la Gorj', este creația Justinei fiind  înregistrată la Radio la începutul anilor ‘60.

Hăulita de la Gorj a fost mai târziu preluată și adaptată de Maria Tănase, Maria Lătărețu, Cornel Fugaru, Doina Badea și mai recent de Paula Seling.

Când s-au cunoscut, Ion Dolănescu era la începutul carierei lui fiind susţinut şi sfătuit de Iustina. Mai târziu cei doi s-au căsătorit şi au cântat împreună în multe spectacole. Pentru că avea mai multă experiență, Iustina a fost un adevărat dascăl pentru Ion Dolănescu.

“Era o femeie tare deşteaptă şi cu 19 ani mai mare decât mine. M-am combinat cu ea în turnee, pe vremea când eram militar. Ea a cântat prima hăulită. Am stat şase ani căsătoriţi' declara Ion Dolănescu mai târziu.

În timpul căsniciei cu Justina îi cade cu tronc Maria Ciobanu și începe clandestin o legătură cu talentata cântăreață cu care se va căsători mai târziu.

Din păcate, relația nu durează, Ion Dolănescu fiind acuzat de violență domestică și părăsit de Maria Ciobanu. Însă o studentă din Costa Rica care studia medicina la Cluj, se îndrăgostește de artist, deja celebru, și-i dăruiește un băiat, pe Dragoș. Nici această relație nu durează, iar Margarita, frumoasa costaricană își ia copilul și se mută la ea în țară.

Foto: Facebook

Citeste și:

Adevărata cauză a morții cântărețului de muzică populară Ion Dolănescu

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete