După cerbi și maimuțe nici animalele domestice nu se lasă mai prejos: sute de oi se plimbă lejer prin Turcia

Sursa foto: https://www.dailymail.co.uk/

Căprioare, cerbi, maimuțe, râși, hipopotami, jaguari, crocodili sau chiar elefanți. În diferite locuri din lume animalele sălbatice au… vizitat așezările umane golite de restricțiile de circulație. Dar nici cele domestice nu s-au lăsat mai prejos. Sute de oi s-au plimbat libere printr-un oraș din Turcia, spre deliciul locuitorilor dintr-o zonă rezidențială.

În weed-endul trecut, seara, nu mică le-a fost mirarea locuitorilor din orașul Samson (Turcia) să vadă pe străzi o turmă uriașă de oi. Oamenii au ieșit în balcoane și au admirat inedita defilare a sutelor de oi care au umplut străzile în marșul lor către… nu se știe unde. Cu siguranță că ei ar fi ratat amuzantul eveniment dacă nu i-ar fi scos din case un zgomot cel puțin ciudat. Când au ieșit să vadă ce se întâmplă au constatat că zgomotul provenea de la talăngile pe care oile le aveau la gât. Înarmați cu telefoane, oamenii au filmat „procesiunea' și au postat imaginile pe diferite rețele de socializare, acestea devenind virale în foarte scurt timp. Liniștite și impasibile, protejate de întunericul nopții, oile și-au văzut nestingherite de treaba și drumul lor. Mai mult de atât, n-au avut nicio reținere în a se opri să servească și câte o gustare. Cum ce gustare? Cea care le place lor cel mai mult: iarba. De unde iarbă pe strazi? Pfff, din belșug în rondurile și spațiile verzi din centrul orașului! Așa caă nefiind specificat faptul că pășunatul este interzis, blândele mioare au mâncat nestingherite. Într-un fel au făcut și un serviciu autorităților locale și serviciilor care se ocupă cu amenajarea spațiilor verzi, care o bună bucată de timp de-acum înainte nu vor mai avea ce tunde.

Credeați că oile circulau singure, de capul lor, așa ordonate și disciplinate? Nici vorbă. Un locuitor a reușit să-l surprindă în filmarea sa și pe cel care le însoțea. În capul turmei, cu un toiag în mână, ciobanul își conducea liniștit oile ca și cand s-ar fi aflat pe o pajiște. Să mai zică cineva că nu a început la timp transhumanța…

Bilanțul persoanelor care au murit în Turcia de COVID-19 a ajuns la 3.520, însă numărul zilnic de decedați și internați la terapie intensivă continuă să scadă. Până acum, Turcia a efectuat peste 1,2 milioane de teste și speră ca la sfârșitul acestei luni, odată cu încheierea Ramadanului, să revină la viața de dinainte de pandemie.

Foto: https://www.dailymail.co.uk

Citeste și:

Diagnosticat cu HIV, transsexualul Conchita Wurst arată astăzi cu totul altfel. Vezi imaginile!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Povesti adevarate