După ce vei citi asta, nu vei mai folosi NICIODATĂ uscătoarele de mâini din toaletele publice

Fiecare dintre noi este nevoit să folosească toaletele publice în anumite momente. Bineînţeles, după ce ne spălăm pe mâini ne îndreptăm către uscătorul automat. Dar oare acest obicei este unul sănătos?

Usctoarele de mâini, adevărate focare de infecţie

Ei bine, chiar dacă unii oameni consideră că acest obicei ajută mai bine la eliminarea bacteriilor, se pare că lucrurile stau cu totul altfel. Cercetătorii au realizat un experient interesant şi au numărat numărul de bacterii de pe vârfurile degetelor unor persoane care s-au uscat cu prosoape de hârtie şi cu uscătoare de mâini cu aer cald. Astfel, ei au descoperit că înăuntrul uscătoarelor de mâini se află o mulţime de bacterii. Acestea trăiesc foarte bine în mediul cald şi umed. Aerul transferă foarte uşor bacteriile pe mâinile ude ale oamenilor.

Este important de menţionat faptul că prosoapele de hârtie reduc numărul bacteriilor cu 40-60%, însă uscătoarele de mâini cresc numărul bacteriilor, în medie, cu 250%. Cu toate acestea, bacteriile din acest mediu nu sunt chiar atât de periculoase pentru organism, iar sistemul imunitar uman poate să lupte împotriva lor.

Chiar dacă, nu găsim prosoape de hârtie în toate toaletele publice, nu este indicat nici să lăsăm mâinile să se usuce de la sine. Dacă nu avem un şerveţel la noi, mai bine ne ştergem pe pantaloni sau trecem mâna prin păr, ne recomandă cercetătorii.

Aşadar, bacteriile se transferă foarte rapid pe mâinile ude, aşa că ar fi bine să te usuci cumva. Dacă totuşi alegi să foloseşti uscătorul pentru mâini, ţine mâinile în el timp de minim 20 de secunde.

De asemenea, studiile au demonstrat că mâinile ude transferă de 1.000 de ori mai multe bacterii de pe o suprafaţă pe altă. În plus, cercetătorii au descoperit că acestea conţin de 27 de ori mai multe bacterii decât şerveţele de hârtie. Oamenii pleacă de la toaletele publice cu 200 de milioane de bacterii pe fiecare mâna.

Foto: shutterstock.com

Citeşte şi:

Este sezonul căzăturilor pe gheaţă. Învaţă să acorzi primul ajutor

Răceala în sarcină – care sunt cele mai eficiente tratamente

Fumătorii pasivi pot ajunge să sufere de boli mintale

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro