După ce vei citi asta, nu vei mai arunca niciodată cojile de cartofi! Au proprietăți nebănuite

coji-de-cartofi

Din ce în ce mai multe persoane au început să folosească tratamentele naturiste, înaintea medicamentelor pentru că acestea nu au reacții adverse împotriva organismului. În plus, în cazul multor afecțiuni, leacurile naturale dau rezultate rapide și chiar uimitoare. 

Și pentru că tot vorbim despre remedii naturale, te-ai gândit vreodată să nu mai arunci la gunoi coaja, după ce cureți cartofi? Ei bine, poate nu știai, dar cea mai importantă parte a cartofului este coaja. Aceasta are culori de la brun până la roşu, galben sau chiar violet închis. Coaja cartofilor, conţine pigmenţi (flavonoide) cu acţiune antioxidantă şi antitumorală, vitamine din complexul B, fibre alimentare, compuşi fenolici cu efect de reglaj asupra activităţii cardiace, potrivit topremediinaturiste.ro.

Dacă vrei să păstrezi toată această bogăţie de substanţe active, poți prepara un decoct de coji de cartofi. Acesta este un remediu la îndemână şi simplu de obţinut, cu rezultate remarcabile în boli grave.

Cum prepari decoctul (ceaiul) din coji de cartofi

Această combinație conţine magneziu, potasiu şi fier și are efecte antireumatice, antitumorale, antiinflamatoare, remineralizante.

Mod de preparare și administrare

Cartofii se spală foarte bine sub jet de apă călduţă, după care se îndepărtează cu o perie curată tot pământul şi impurităţile. Se decojesc, iar coaja obţinută prin desprindere cu cuţitul, de la 3 cartofi de mărime medie, se lasă să fiarbă într-o cană de apă (250 ml.), timp de 5 – 10 minute. Se lasă să se răcească, după care se filtrează. Se administrează pe stomacul gol.

Cojile rămase după decocție nu se aruncă. Ele se pot aplica, sub formă de cataplasmă caldă, pe articulaţiile afectate de reumatism, pe eczeme, pe rănile care se cicatrizează greu.

Remediu benefic pentru reumatism

Decoctul de coji de cartofi este bogat în minerale, în substanţe cu efect diuretic, utile în toate formele de reumatism. Tratamentul cu acest remediu reduce inflamația ţesuturilor articulare și stopează procesele degenerative, favorizând redobândirea flexibilităţii articulaţiilor.

Se bea câte o ceaşcă de decoct de cartofi, dimineaţa, pe stomacul gol, timp de 2 luni. În timpul curei, cu o oră înainte de masă de prânz şi de cină, se consumă câte un pahar de suc de cartofi.

Remediu pentru hipertensiune

Coaja cartofilor conţine o substanţă hipotensoare foarte puternic activă în bolile cardiovasculare, compuşi fenolici cu efect de reglaj asupra activităţii cardiace. Tratamentul cu decoct de cartofi scade presiunea arterială şi previne puseurile de hipertensiune.

Mod de preparare și administrare:

Se spală bine 4 cartofi de mărime medie şi se curăță de coajă, care se pune într-un vas cu 300 ml. apă clocotită. După care se lasă să fiarbă timp de 10 minute, apoi se acoperă vasul, se stinge focul şi lasă la răcit. La final, se strecoară.

Se iau câte 2 linguri de decoct, de 4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, timp de 10 zile. După o pauză 14 zile, se reia tratamentul.

Leac pentru afte bucale

Tratamentul are efecte antiinflamatoare şi antiinfecțioase, prevenind extinderea şi agravarea aftelor. Se clăteşte gura cu decoct de coji de cartofi, de 3 ori pe zi, timp de câte 5 minute, până la vindecare.

Foto: 123rf.com

Citește și:

De post: Ciorbă de cartofi cu tăiţei fără ou

Chiftele din cartofi, pește și dovlecei

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate