Drepturile unui copil cu ADHD

 

Copil cu ADHD

Drepturile unui copil cu ADHD sunt aceleaşi cu ale unui copil normal, însă societatea tinde să discrimineze tot ceea ce nu cunoaşte.

Părinţii elevilor de la şcoala din Piteşti sunt autorii morali ai cazului copilului cu ADHD. Ei se fac vinovaţi de instigare la ură împotriva unui copil cu dizabilităţi, în speţă cu ADHD.

Citeşte şi Elevii unei şcoli din Piteşti au discriminat un coleg cu ADHD

ADHD-ul la copii, Specialistul răspunde

Referitor la cazul copilului din Pitești, am cerut părerea unei persoane avizate.

Aceasta este Mădălina Turza, președinta Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi, mama unui copil cu sindrom Down, laureata trofeului Femeia anului 2013, acordat de revista Avantaje pentru Apărarea și promovarea drepturilor copilului.

Madalina Turza, Daniela Palade Teodorescu

'Ionuț are 14 ani și este elev în clasa a VII a. Azi este încă elev. Mâine nu va mai fi. Pentru că așa au decis o mână de adulți fără discernământ. Cazul lui Ionuț din Județul Argeș este o oglindă. Este oglinda societății în care trăim. Este oglinda vieții celor peste 70.000 de copii cu dizabilități din România.

Sunt liderul unei organizații neguvernamentale, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) și mama unei fetițe cu Sindrom Down.

Cazul lui Ionuţ, copilul cu ADHD

Ionuț este doar unul din sutele de cazuri pentru care eu și echipa mea luptăm pe cale administrativă și în instanță. Din fericire sau din păcate, puține cazuri escaladează suficient de mult pentru a capta atenția publicului larg.

De data aceasta, drama lui Ionuț a pus pe tapet o rană ascunsă cu muncă ticluită de funcționarii publici abili în disimulare, care ține în întuneric și tăcere drama a zeci de mii de copii cu dizabilități din România.

Da, aceasta este realitatea în care trăiesc și învață' copiii noștri. Ce este diferit în acest caz? NIMIC. Este vorba doar de dimensiunea urii și a pilelor' părinților de copii tipici, care s-au unit într-un efort coagulat să anihileze un copil. Pe Ionuț.

De ce? Pentru că este DIFERIT. Pentru că are nevoie de AJUTOR.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie