Dragoste regasita

Uncategorized

Se intampla sa te distantezi de un prieten, de un iubit. Dupa ani si ani, il poti reintalni si descoperi ca sentimentele nu s-au stins. E un miracol sa-ti reintalnesti iubirea din liceu si, la 60 de ani, sa te casatoresti cu acea persoana!

Despre actorul Ion Pavlescu s-a scris deseori in presa. Cronici dramatice, el fiind unul dintre actorii importanti ai generatiei varstnice. Prea putini stiu ca el este protagonistul unei neverosimile povesti de dragoste: a doua lui sotie este iubita din liceu, pe care a regasit-o dupa 40 de ani. Gabriela Stamatin si Ion Pavlescu s-au cunoscut in primavara anului 1944, cand amandoi aveau 15 ani

.

"Eram in refugiu la Ciorogarla. Ma duceam deseori la o prietena ai carei parinti aveau o casa de vacanta acolo, iar familia Pavlescu – mama, tata si doi baieti – locuia alaturi, in gazda. Asa ne-am cunoscut, ca vecini." Ion Pavlescu isi aduce aminte ca plecasera din Bucuresti intr-o disperare si ca locuiau la o familie de tarani, "intr-o bojdeuca, cu pamant pe jos si cu purici, iar mama ne ungea cu zeama de chinina. Insa, desi locuiam in niste conditii mizere, cu un soi de cochetarie citadina, ne imbracam elegant si ieseam pe Corso, adica pe ulita mare.
La 15 ani, chiar daca era razboi, noi fiind adolescenti ai Bucurestiului, aveam acelasi apetit pentru a ne intalni, a dansa. Eram o generatie foarte grabita spre bucuria intalnirii, eram un tineret care citea, care era indragostit de metafora. "Cravasam" spre cunoastere, iar ambianta sordida ne provoca; ne plimbam pe ulita mare ca pe Calea Victoriei. Ne intalneam cu radiouri, cu patefoane, cu discuri in casa prietenei Gabrielei."

Familiile Pavlescu si Stamatin au stat la Ciorogarla din 4 aprilie pana la 23 august 1944, timp in care tinerii mai faceau escapade la Bucuresti.
"Tata, care era directorul unei fabrici de paine, aducea acolo dube pline cu paine, care urmau sa se intoarca goale la Bucuresti. Noi toti ne urcam in dube si ne duceam la Bucuresti, sa vedem un film, sa mai prospectam pivnita cu bauturi fine a tatei", isi aminteste Ion Pavlescu. Dupa intoarcerea definitiva acasa, tinerii au continuat sa se vada, mai ales ca intre timp se imprietenisera si parintii. El ii canta la pian, la telefon, ii scria scrisori.
Odata, prin ’46, i-a scris o poezie si, avand sansa unei colaborari la emisiunea "Ora scoalei", de la Radio, a recitat poezia, prezentand-o ca fiind scrisa de Gabi Stamatin.
"Eu eram la Campulung si dormeam, fiindca era numai opt dimineata. A venit gazda si m-a trezit, spunandu-mi sa vin repede, ca e o poezie de-a mea la radio. Insa eu stiam ca nu scrisesem nici o poezie!", spune doamna Pavlescu.

La 17 ani s-au logodit, facandu-si chiar si inele de logodna, apoi au dat amandoi examen la… Medicina! Ea – dintr-o traditie de familie, el – obligat de familie. El n-a fost in stare sa scrie nimic in lucrare, iar dupa-amiaza s-a dus la Conservator, si a intrat. Ea a fost admisa la Medicina, desi avea un "dosar foarte prost".
" Ne-am marit cercul de prieteni: el a intrat intr-un grup de fete care invatau in Pitar Mos, eu in altul de medici tineri, si ne-am departat pe nesimtite… Apoi, la 19 ani, el s-a insurat prima data."

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din