Dragoș Bucur suferă de diabet. Cum se descurcă prezentatorul de la PRO TV cu boala

De două decenii, Dragoș Bucur reușește să țină diabetul sub control. Prezentatorul de la „Visuri la cheie' a vorbit despre boala de care suferă.

„Când Dana m-a cunoscut aveam diabet, copiii când s-au născut, aveam deja diabet. Pentru ei e un lucru absolut normal și nu am nevoie de o susținere anume, e firesc. Fac lucrurile așa cum le face un om normal. Mergem pe munte, facem sport. Ei nu simt că eu am o problemă', a mărturisit soțul Danei Nălbaru, potrivit unica.ro.

Dragoș Bucur susține că alimentația este foarte importantă, iar întreaga familie mănâncă echilibrat, ceea ce îl ajută. De asemenea, el face sport alături de soție și de copii. Prezentatorul de la PRO TV recunoaște că tehnologia l-a ajutat mult în viața de diabetic.

„Calitatea vieții unui diabetic depinde nu doar de cât de mare sau cât de mică are glicemia, ci și de faptul cum reușește de fapt să își mențină sub control această glicemie. Eu nu sunt un mare adept al tehnologiei, sunt mai old-school, mai puțin când vine vorba de diabet. Tehnologia exagerată poate face rău. În cazul meu, sunt dependent nu doar de insulină, ci și de tehnologie de vreo 5-10 ani', spune Dragoș.

„Folosesc un sistem de monitorizare a glicemiei în timp real și o pompă de insulină. Ba mai mult, de trei ani, folosesc și un sistem prin care combini informațiile de la senzorul de glicemie si le transmite către pompa de insulină. Nici nu știu cum m-aș descurca acum fără acestea. Dincolo de aceste lucruri insist pe alimentație și sport. Nu se poate să mănânci numai prostii, nu se poate să bei numai tâmpenii. În cazul diabetului, invit la apropierea de tehnologie, cumpătare, sport și alimentație sănătoasă.', a completat Dragoș Bucur.

dragos-bucur-2SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Prezentatorul emisiunii „Visuri la cheie' spune că au existat momente când nega diagnosticul primit.

„Eu am făcut diabet acum 20 de ani. Lucrurile stăteau complet diferit acum 20 de ani. De la modul în care îți testai insulina, la tipul de insulină pe care îl făceam atunci. A fost o perioadă în care accesul la informații nu prea exista și tot ce aflai era de la medici. Da, oricine se poate adapta. E o provocare, treci prin mai multe etape psihologice. Am avut perioade în care eu am zis „nu mă interesează, eu nu am diabet', am aruncat penurile, am aruncat aparatul de testat. Mi s-a făcut rău după 4-5 zile și am revenit la viața cu care deja m-am obișnuit. E o vorbă în diabet, se spune că dacă te lupți cu el, pierzi, nu ai nicio șansă. Singura variantă e să te împrietenești cu diabetul. Eu l-am acceptat, sunt perioade în care lucrurile merg prost, orice ai face și cu tehnologie și cu cumpătare și cu sport. Și atunci stai și aștepți să treacă cumpătarea e foarte importantă'.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete