Dr. Raluca Uleanu: “Eu optez pentru implanturi și nu pentru lucrări protetice”

Dacă nu vine de la natură, o dantură armonioasă se obține cu ajutorul unor tehnologii de vârf prin tehnici calculate în microni, cu abordări strict personalizate și folosind materiale din care se construiesc navele cosmice. Medicul stomatolog Raluca ULEANU de la Dental Spa este specialista zâmbetelor frumoase, a trăsăturilor armonioase și a unor proceduri stomatologice de top pentru care s-a pregătit neîntrerupt în ani de studii și practică.

Ce abordări și servicii medicale oferiți la Dental Spa pentru obținerea acestui zâmbet perfect?
În 15 ani de carieră am învățat că un zâmbet perfect este acel zâmbet care reflectă mulțumirea interioară. În clinica mea încercăm să le oferim pacienților tot confortul pentru a scăpa de frica de dentist, prin folosirea echipamentelor de ultimă generație. Din experiența mea, pacienților le este cel mai teamă de ace și anestezie. Ca să îi ajutăm să treacă peste ea, noi la clinică avem mai multe tipuri de anestezie: sub presiune – fără ac, cu ac atraumatic sau cu un aparat care încălzește anestezicul și astfel pacientul nu mai simte deloc durerea. În cazul în care nu poate trece peste frică, putem să îl și sedăm pentru bunul mers la procedurii. Aparatura performantă ajută enorm, și zic acest lucru deoarece utilizăm și laserele pentru terapia durerii postoperatorii, care este redusă astfel cu până la 95%, dar le folosim și pentru tratamentul parodontozei sau al micilor tumori din cavitatea bucală; intervențiile sunt mult mai rapide și nu există niciun fel de pierdere de sânge. Folosim de asemenea și microscopul pentru proceduri chirurgicale ce necesită mai multă precizie, cum ar fi tratamentele de canal sau pentru proceduri ce țin de estetică dentară, cum ar fi fațetele sau coroanele. În ceea ce privește implanturile dentare folosim doar materiale de calitate precum zirconiul, dar și titanul, întrucât acesta din urmă asigură cu succes integrarea în os, la un preț acccesibil.

Implanturile dentare pot corecta asimetriile feței?
Da, implanturile pot corecta asimetriile fetei, ele au rolul de a substitui dinții care absentează de pe o arcadă, pot corecta chiar și anomalii maxilare, dacă sunt amplasate în unghiurile corecte. În plus, sunt o modalitate nedureroasă de a corecta rapid problemele de asimetrie și volumetrie ale feței și buzelor. Iar pentru un efect complet de corectare, avem specialiști în clinică care pot executa proceduri de augmentare a buzelor cu ajutorul acidului hialuronic sau botoxului.

Ce recomandați: implanturi dentare sau proteze? De ce sunt implanturile mai bune decât protezele?
Eu recomand implantul. Proteza este un subiect dificil și îți poate dărâma încrederea în sine să ajungi să porți placă la 40-50 ani, chiar și la 60 ani. Este mult mai util și pentru corpul tău să faci un implant imediat ce ai pierdut un dinte, astfel eviți o nouă intervenție chirurgicală și vei scuti timp și bani. În plus, cu cât trece mai mult timp, cu atât gingia se retrage și osul se resoarbe. În astfel de situații pacientul are nevoie de os artificial, ceea ce este mult mai costisitor.
În ceea ce privește punțile, nu le recomand, în special pacienților tineri. Asta pentru că în cazul în care se pune
o punte trebuie să pilești dinții vecini. De aceea, optez pentru implanturi și nu pentru lucrări protetice.

Cele mai importante beneficii ale implanturilor dentare?
Unul dintre cele mai mari avantaje ale implantului, mai ales dacă este făcut imediat după extracție, este faptul că nu va lăsa osul să se retragă, iar odată fixat, el nu va permite osului să se subțieze. Alte beneficii ale implantului ar fi că ajută în masticație, la vorbire, la pronunțarea corectă a cuvintelor și mai cu seamă ajută din punct de vedere estetic și psihologic.

Cât de sigur este să ne punem implanturi în pandemie?
Este mult mai sigur să faci un implant în pandemie, asta pentru că pacienții care nu au test PCR sau nu sunt vaccinați sunt testați în clinica noastră, iar între programări se păstrează distanță. Instrumentarul este sterilizat, se folosesc ustensile și papucei de unică folosință, podelele sunt spălate cu dezinfectant după fiecare pacient și punem în funcțiune lampa de ultraviolete cu ozon, apoi ozonatorul care omoară 100% bacteriile. Nebulizatorul este și el folosit zilnic. Acestea erau procedurile noastre dintotdeauna, iar acum se adaugă factorul suplimentar de siguranță: testul PCR.

Care sunt părțile componente ale unui implant, pe înțelesul tuturor…
Implantul e alcătuit din corp, gât și bont. În timp ce corpul implantului este un fel de șurub care se insereză în os, bontul are rolul unui pivot, pe care se va monta lucrarea protetică. Partea finală, coroana, poate fi făcută din mai multe materiale, în funcție de preferințele și bugetul fiecărui pacient.

Cum se garantează osteointegrarea implanturilor?
Osteointegrarea se produce mereu deoarece, atât titanul, cât și zirconiul sunt materiale biocompatibile, adică sunt acceptate de organismul nostru. Există totuși și situații în care pacienții nu respectă indicațiile postoperatorii date de medicul chirurg implantolog și atunci pot apărea complicații.

În cât timp se finalizează un implant dentar fără complicații?
Depinde foarte mult de situație, dar și de „materialul' pacientului, adică de suportul osos al acestuia. Dacă vorbim de un pacient vârstnic, cu un os poros și neregulat, deja întâmpinăm necesi-tatea unui implant cu spire largi, ample, care să adere bine la os și să se integreze cu succes. Există lucrări provizorii care se fac imediat sau la 2-3 săptămâni de la plasarea implantului în os, ca să nu lăsăm pacientul fără dinte timp de 6 luni până se integrează acesta. Avem și implanturi finale, ce se fac pe loc, ele vin ca un corp integral, implantul și bontul sunt sudate. Pe acestea se montează direct lucrările definitive din zirconiu sau zircon-ceramică, fără ca pacientul să mai aștepte 6 luni.

Dr. Raluca Uleanu este absolventă a facultății de medicină dentară, practică stomatologia de 15 ani, deținând numeroase specializări în ramurile stomatologiei și nu numai.
A terminat cursurile masteratelor:
Masterat în Implantologie
Masterat în Protetică pe Implanturi
Masterat în Laser Terapie
Specializări în țară și în străinătate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Interviurile Avantaje