Dr. Daniela Diveică: „Nu fugim de riduri, fugim de impactul lor asupra vieții noastre prezente și viitoare, fugim de stigmat și de etichete…”

Doamna dr. Daniela Diveică îți câștigă imediat încrederea: nu ezită, vorbește clar și explică frumos, și ceva din privirea ei intensă îți spune că ești pe mâini bune. Devine pe rând medicul de excepție, prietena bună, omul cald și prietenos, chirurgul specialist în estetica frumosului și toate se amestecă într-o simbioză perfectă pe care pacienții ei au intuit-o imediat, plasând-pe doamna dr. Diveică în topul celor mai iubiți medici esteticieni de la noi.

DSC00643SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Cum a fost parcursul dumneavoastră profesional până în momentul acesta? Presărat cu piedici și greutăți sau a fost un mănunchi de alegeri inspirate?

Dacă mă uit în urmă văd un drum frumos, corect, normal. Nu văd nimic ieșit din tipare, am deja zece ani de experiență pe cont propriu și privesc cu optimism în viitor. Cred că destinul meu se leagă mult de alegerile pe care le-am făcut, și odată ce alegi cu inima și cu sufletul, ești mult mai motivat să reușești. Viața e și despre șanse… Eu am avut norocul să fiu înconjurată de oameni extraordinari care m-au ajutat enorm în acest domeniu pe care mi l-am ales, am colegi de breaslă cu mai multă experiență, ce mi-au deschis drumul și către partea estetică.

Ați ales chirurgia frumosului și ați fugit de traumatologie, arsuri… de ce?

Bună întrebare… Vedeți, eu am terminat Liceul de Arte Hariclea Darclee, secția Arhitectură și Scenografie din Brăila. Deși studiam cu precădere zona aceasta umanistă, mintea mea zbura mereu către Medicină. Admiterea în Facultate nu a fost ușoară pentru cineva cu background-ul meu venită dintr-o cu totul altă zonă de studiu. Dar cu ambiție pe care nu credeam c-o am, am reușit. Mama mea spune că am fost un copil bun… Nu am creat mari probleme. Iar medicina te captivează, odată ce-ți intră în vene nu mai scapi, nu ai cum s-o lași pe locul 2 orice-ai face. Singura constantă este că trebuie să înveți mereu ca să ții pasul. La 25 de ani începeam rezidențiatul la Spitalul Floreasca avându-l drept coordonator pe profesorul Lascăr căruia îi voi fi mereu recunoscătoare. Este un profesor foarte bun, dar riguros, ne-a învățat foarte multe, ne-a îndrumat să ne găsim singuri calea și metodele.

Nu v-a speriat deloc Spitalul Floreasca, secția Traumatologie, dumneavoastră, o tânără de 25 de ani, la început de drum?

Ooo, aș fi nesinceră dacă n-aș recunoaște cât de timorată am fost la primul meu caz. Era o fată de 17 ani care avusese un accident rutier și ieșise prin parbriz, aproape nu mai avea față, era tăiată la fiecare centimetru. Ei bine, după operație totul a fost ok, avea mici cicatrici, iar viața ei s-a reluat fără probleme. Este foarte impactant și emoționant să vezi pacienți care vin cu degetul, cu mâna, în pungă și tu trebuie să le pui la loc.

S-a ajuns deja la transplantul de față?

În alte țări, da, dar nu la noi. Nu avem încă experiența, pacienți dispuși… aceasta este o intervenție extrem de complexă. Dincolo de microchirurgia care implică o astfel de operație, e nevoie de specialiști în imunologie care să știe să managerieze toți anticorpii pe care pielea îi dezvoltă. Este o muncă titanică. Probabil că în viitor vom ajunge și acolo, dar cu siguranță suntem pe drumul cel bun.

Care este cea mai mare provocare pe care o aveți acum…

Vreau să-mi văd pacienții fericiți. Este și ușor și greu deopotrivă pentru că fiecare persoană care intră în cabinetul meu vine cu probleme diferite, cu griji și temeri, cu experiențe de viață, și mulți își închipuie că unele probleme ale vieții se rezolvă aici, la medicul estetician. Nu e așa! Iar eu trebuie să identific când este o problemă reală, un complex sau sunt altele cauzele nemulțumirilor.

Ce vă cer pacienții dumneavoastră?

Din fericire a trecut perioada cu poza, când veneau cu o poză și cereau „să mă faceți așa'. S-a dus moda asta. Acum e mai degrabă moda cu filtrele de pe telefon. Dar dacă le explic realist, oamenii înțeleg că ce se poate sau nu realiza și că există limite. În plus, ar fi ciudat să nu îmbătrânim deloc, să ni se împietrească trăsăturile.

Dar de ce fugim de riduri?

Nu fugim de riduri, fugim de impactul lor asupra vieții noastre prezente și viitoare, fugim de stigmat și de etichete… Fugim de oboseala pe care o arată, de faptul ca părem supărați, dar nu suntem, și acesta este un motiv pentru care ne dorim să scăpam de ele. Noi trebuie să tindem spre o variantă a noastră îmbunătățită, dar nu fără riduri. Avem nevoie în primul rând de o piele sănătoasă, pentru că atunci când va veni timpul pentru o intervenție estetică, se lucrează mult mai bine și cu rezultate mult mai bune pe un derm sănătos, întreținut. Eu le explic pacienților mei care își doresc să le umplu cu acid hialuronic șanțurile nazo-geniene, că și bebelușii au aceste șanțuri și că e dubios să fie o zonă perfect întinsă.

De ce credeți că s-a ajuns la exagerările acestea?

Nu sunt doar la noi, sunt peste tot. Poate pentru că sunt intervenții relativ noi, și tot ce e nou intrigă. Mai există și o lipsă de educație. Apoi se mai întâmplă să ne obișnuim cu imaginea noastră din oglindă și uităm de unde am pornit. Și vrem din ce în ce mai mult.

Ce facem cu adolescenții de 18 ani care vor operații estetice, botox, fillere cu acid hialuronic?

Unele operații sunt realiste, mai ales atunci când vorbim de complexe, de exemplu un nas care trebuie corectat, un bust care creează complex, o asimetrie foarte mare. Când se exagerează, rolul nostru este să explicăm, să educăm.

Ce suplimentele alimentare putem lua pentru a ne întreține și susține frumusețea și tinerețea, din interior?

Personal, nu cred foarte tare în ele. În primul rând tot ceea ce luăm pe gură ajunge în stomac, trece prin toate procesele digestive care au o singură finalitate, excreția. Am tot auzit de acest colagen buvabil, el trece prin marea circulație și nu se absoarbe atât de mult. Ar trebui o cantitate foarte mare pe un timp îndelungat. Eu sunt chirurg, un om mai practic și văd lucrurile altfel… ca să stimulăm fibrele de colagen trebuie căldură țintită, localizată, e nevoie de intervenții ce combină mai multe tehnologii.

Care e cea mai mare greșeală pe care o fac româncele?

Nu se dau cu factor de protecție solară. O generație întreagă nu a fost informată corect și concret despre beneficiile cremei cu SPF și riscurile statului la soare. Foarte puțini oameni știu că dacă folosim cremă cu SPF 50 este valabil 50 de minute, dacă folosim 30, este valabil 30. Atât poate să protejeze. Dacă te dai dimineața și ieși la prânz în soare, nu mai ești protejată. În cazurile acestea putem folosi pudre cu factor mare de protecție.

Doamna doctor, e moda retinolului…

Da, retinolul este o substanță importantă în procesul de anti-aging și folosit corect poate avea rezultate spectaculoase, dar în același timp este și o substanță sensibilizantă. În primul rând este fotosensibilizant, asta înseamnă că trebuie folosit cu grijă pe perioada verii împreună cu un factor de protecție aplicat consecvent. El are o schemă de acomodare a pielii cu el, în mod treptat, dermatologii știu mai bine.

Când începe cu adevărat îmbătrânirea pielii?

Medical vorbind, în jur de 30 de ani trebuie să avem grijă sporită la tot ce punem pe față. Cred că marele prag este menopauza, atunci se întâmplă cu adevărat schimbările, nivelul de colagen scade vizibil. Menopauza face diferența, iar pielea nu mai răspunde la creme, ca înainte. Trebuie suplinit cu tratamente pentru a susține armonia feței. Pe de altă parte nu cred în frumusețea stereotipă, fiecare femeie are un farmec al ei, nu ni se potrivește tuturor ceea ce vedem frumos la alții.

Ce planuri aveți pentru viitor?

Îmi doresc să-mi continui pregătirea medicală și să fiu la curent cu cele mai noi informații și tehnologii, iar lucrul acesta este posibil doar mergând la întâlnirile de specialitate în țară și în străinătate. Îmi doresc să-mi măresc echipa și să am alături de mine și colegi dermatologi, astfel încât să pot oferi pacienților mei servicii complete pe toate planurile. Îmi doresc să am mereu cea mai performantă aparatură.

În universul feminin există anumite subiecte tabu care țin și de viața sexuală. Știu că aveți un aparat-minune care îmbunătățește viața sexuală a femeilor, mai ales după naștere…

Da, într-adevăr există și am în cabinet un aparat minunat când vine vorba despre acest subiect tabu. El are și un nume deosebit, MonaLisa Touch. Și cred că, cel mai important când discutăm despre acest subiect și teama tuturor pacientelor… este faptul că nu doare absolut deloc, chiar se poate spune că se simte plăcut. Pacientele vor simți doar o senzație de vibrație.

Când se recomandă MonaLisa Touch și când intervenția chirurgicală? Ce diferență de rezultat există între cele două?

Lucrul acesta îl stabilim în urma unei consultații. Dacă există o laxitate foarte mare și un tonus foarte scăzut al musculaturii sau de grade mari ale incontinenței urinare discutăm despre intervenție chirurgicală, vaginoplastie chirurgicală. În gradele mai mici de laxitate și de tonus scăzut al musculaturii discutăm despre MonaLisa Touch sau pur și simplu atunci când ne dorim să menținem și să prevenim toate aceste probleme.

MonaLisa Touch este un tratament nedureros, minim invaziv cu laser pentru rejuvenare vaginală. Prin acțiunea blândă asupra mucoasei vaginale, laserul stimulează producția de colagen, îmbunătățind funcționalitatea zonei tratate și restaurând echilibrul trofic al mucoasei membranei vaginale. MonaLisa Touch este recomandat persoanelor care se confruntă cu senzații de jenă, disconfort; senzație de uscăciune; disconfort în timpul actului sexual; modificarea florei; incontinența urinară; cistita recurentă; alte simptome ce apar după naștere, în (pre)menopauză. 

MonaLisa Touch este tratamentul original pentru rejuvenare vaginală care folosește sistemul SmartXide2 by DEKA, cu caracteristici tehnice în exclusivitate care fac ca tratamentul să fie unul sigur, fară efecte adverse. Practic, aplicatorul este introdus în vagin, iar acțiunea de ablație a laserului stimulează colagenul în pereții vaginali pentru rehidratarea și restaurarea funcțională a țesuturilor. (https://danieladiveica.ro/rejuvenare-vaginala-laser-monalisa/

Și când apelăm la intervenția chirurgicală?

Intervenția chirurgicală rezolvă, pe lângă problema de laxitate și circumferință a canalului vaginal, și problema lipsei de tonicitate a musculaturii. Pentru că, prin această intervenție, în afara faptului că se obține o micșorare a diametrului vaginal, în același timp musculatura peretelui posterior al vaginului este întărită', mușchii se repun în poziția inițială. Lucrul acesta se întâmplă de regulă femeilor care au născut natural, care au avut sarcini voluminoase sau copii mari ca și greutate, cu un travaliu prelungit sau care au necesitat epiziotomie (termen medical care definește o intervenție chirurgicală care constă în secționarea mucoasei vaginale și a mușchilor superficiali ai perineului cu scopul de a facilita expulzia fătului în cursul unei nașteri naturale).

Se spune punctul G este doar un mit… Chiar există această zonă? Unde se află și cum o putem identifica? Se poate resensibiliza acest Punct G? 

Nu este un mit. Sunt studii clinice pe mai multe paciente care arată o localizare destul de precisă al acestui punct, el fiind localizat pe peretele superior al vaginului undeva la 2-3 cm de introidul vaginal. Scopul acestei intervenții minim invazive este de a mări suprafața acestui punct, iar acest lucru îl putem face cu acid hialuronic, un tip special de acid hialuronic mai dens și cu o remanență mai mare. Tehnica presupune injectarea acestui punct cu o cantitate de acid hialuronic tocmai pentru a mări suprafața de contact.

Citeste și:

Remus Boldea:„Prefer poveștile care mă fac să râd… iar apoi îmi frâng inima.'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Interviurile Avantaje