Două dintre cele mai iubite alimente, care îți pot distruge sănătatea. Ce recomandă Mihaela Bilic. „Trebuie consumat mai rar”
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2025/03/bilic-b.jpg)
Medicul nutriționist Mihaela Bilic avertizează asupra riscurilor pe care le au două dintre cele mai populare alimente, dacă sunt consumate în exces, și explică de ce ar trebui să fim mai atenți la acest obicei alimentar. Astfel că, trebuie să consumăm cu moderație combinația de branză, roșii și pâine albă.
Această combinație pe cât este de simplă și iubită de români, pe atât este de periculoasă. Nutriționiștii explică faptul că brânza este bogată în grăsimi și calorii, iar pâinea, în special cea albă, conține carbohidrați rafinați care duc la creșterea rapidă a nivelului de zahăr din sânge.
„Dacă e un lucru care îngrașă la fel de tare precum este de gustos, acela e brânza. Porția corectă/sigură pentru siluetă este de 80 g dacă vorbim despre telemea și de numai 30-40 g în cazul brânzeturilor franțuzești și cașcavalurilor.
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2025/03/bilic.jpg)
Deci brânza nu este un aliment de bază, pe care să-l mâncăm pe săturate, ci un răsfăț care trebuie consumat mai rar și cu măsură. Însă este demonstrat științific că asocierea pâine-brânză are un efect miraculos asupra dispoziției, crește nivelul de serotonină și dă stare de bine', a declarat Mihaela Bilic, potrivit Cancan.
Mihaela Bilic recomandă înlocuirea pâinii albe cu aceea integrală, care conține mai multe fibre și are un indice glicemic mai scăzut. De asemenea, este indicat să consumăm brânzeturi cât mai slabe, cum ar fi ricotta, brânza de vaci sau mozzarella light, care au un conținut mai redus de grăsimi.