DOSAR SPECIAL Terapii neconvenționale: Huo Liao – „cura cu foc”

Folosite de veacuri în Extremul Orient, terapiile tradiţionale chinezeşti devin tot mai cunoscute şi în lumea occidentală. Plasturi lichizi, moxe, ace, pahare ciudate, vibraţii calde şi reci, diagnosticele prin puls ori terapia cu foc „Huo Liao'…

Cum vindecă toate acestea, ce activează focul ori apa, ce stimulează și ce eliberează ele, sunt întrebări care pentru mulţi n-au încă un răspuns exact. Un medic din China a străbătut 3000 de kilometri ca să aducă în România aceste răspunsuri.

Se numeşte Li Luoxi, a absolvit Facultatea de Medicină în China, a urmat vreme de şapte ani o supraspecializare în terapeutica tradiţională extrem orientală, a ajuns apoi în România şi este deja celebru printre terapeuţi datorită rezultatelor obţinute cu termoterapiile sale.

Căldură și extracte lichide purificate

Micuţ, robust şi îmbrăcat din cap până în picioare „chinezeşte', doctorul Luoxi are darul de a te face să te simţi în largul tău de cum treci pragul clinicii sale, „Foc de Vară'. Terapia sa are un nume greu traductibil: „Huo Liao' dar mulți îi spun „flacăra vie' iar medicul chinez vorbeşte despre această „tehnică a focului' ca despre un copil de care e mândru:

Huo Liao este o aplicare străveche, tibetană, a unui principiu Tao extraordinar de simplu ce constă în folosirea locală a căldurii focului pentru a intensifica fluxul de energie vitală din organism, pe anumite trasee ale meridianelor. Căldura transmisă direct unor meridiane energetice stimulează punctele de deficit, ca să spun aşa, până la echilibrul armonic al Ki-ului fiecăruia.

Până la punctul în care yin şi yang sunt egale. Tratamentul termic direct cu foc se aplică în principal pe zona spatelui iar efectul terapeutic este asigurat de extractele lichide purificate, obţinute din cel puţin zece tipuri de plante medicinale tibetane, pe care noi le numim soluţii activatoare de meridiane'.

cura cu foc

La început se impregnează traseul meridianelor energetice cu lichidele activatoare, ulterior se acționează la acest nivel prin acupunctură, presopunctură, masaj Tui-Na, asociindu-se în același timp și efectul termic direct al focului. Se aplică extractele activatoare din plante medicinale, apoi se pune un prosop umed cald, iar acesta se stropeşte cu un lichid volatil care se aprinde şi arde aproape instant, degajând căldura necesară pentru tratament.

Focul se aplică de trei ori în timpul şedinţei iar timpul de aplicare este esenţial şi e diferenţiat după nivelurile de dezechilibru, după vârsta fiecăruia, modul de viaţă ori tipul de suferinţă. Nici o secundă peste cât e stabilit pentru fiecare pacient.

Căldura generată face să se dilate porii iar substanţele active naturale să pătrundă în corp prin piele, direct la nivelul meridianelor energetice şi apoi mai departe, în tot organismul. La sfârşit, se mai aplică un extract din plante ce se acoperă cu o folie şi se ţine câteva ore.

Nu te teme, nu te arde!

Tehnica este foarte sigură, spune terapeutul chinez, căci „flambajul' de flăcări nu arde nici măcar prosopul, deci
nu ajunge la pielea pacientului, încălzind exact atât cât e necesar.

cura cu foc

După seriile de tratament stabilite ale unei astfel de „cure cu foc', se ameliorează periartrita și psoriazisul, dispar hernii de disc, dismenorea ori insomniile şi se recuperează pareze faciale, lumbago, spondilite ori artroze. Trebuie spus că terapia prin foc este deosebit de eficace şi în tratamentul obezităţii. Substanţele activatoare elimină toxinele din organism şi fac să dispară petele tegumentare şi să diminueze adipozităţile depuse şi celulita.

Doctorul Luoxi a avut multe cazuri în care, după o singură şedinţă, a constatat o scădere ponderală de peste un kilogram iar după o cură întreagă s-au pierdut în jur de şase-opt kilograme din greutatea în exces.

Citește și

DOSAR SPECIAL Terapii neconvenționale: Shinrin-yoku sau cum te ajută pădurea să te vindeci

DOSAR SPECIAL Terapii neconvenționale: O raritate din adâncurile Asiei, terapia cu semințe

Autor: Adrian Cîlțan

Foto: arhiva personală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Terapii alternative