Doliu în muzica românescă. A murit unul dintre folkiştii Cenaclului Flacăra

Cătălin Condurache, în vârstă de 63 ani, a pierdut lupta cu boala și a decedat în noaptea de luni spre marți, au informat surse din familie.

Potrivit Agerpres, cantautorul care a debutat la Cenaclul „Flacăra', în Baia Mare suferea de mai mult timp de cancer de colon. De-a lungul anilor acesta a câștigat numeroase premii la festivalurile la care a participat.

Cenaclul „Flacăra' a fost condus de regretatul Adrian Păunescu. Numeroși artiști debutanți sau cunoscut au încântat publicul între anii 1973 și 1985 cu muzică populară, clasică, folk și rock.

La începuturile fenomenului cultural, spectacolele aveau loc luni după-masa sau seara în sala Teatrului „Ion Creangă' din București, însă cu timpul acestea se desfășurau în întreaga țară pe stadioane, sălile devenind neîncăpătoare.

Printre numele mari care au participat la aceste spectacole se numără: Mircea Vintilă, Doru Stănculescu, Dan Andrei Aldea, Adrian Ivanițchi, Dan Chebac, Valeriu Sterian, Evandro Rosetti, Florian Pittiș, Anda Călugăreanu, Zoia Alecu, Tatiana Stepa, Vasile Șeicaru, Marcela Saftiuc, Alexandru Zărnescu și Ștefan Hrușcă.

În anul 1985, aceste spectacole au fost interzise din cauza aglomerației ce a avut loc pe stadionul Petrolul din Ploiești, în urma căreia au fost declarați cinci morți și zeci de răniți.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete