DOLIU în muzica lăutărească: A murit Nelu Ploieșteanu!

DOLIU în muzica lăutărească: A murit Nelu Ploieșteanu!

La o săptămână după moartea Cornelei Catanga, muzica lăutărească din România a mai pierdut o voce de aur. Nelu Ploieșteanu a încetat din viață în cursul nopții de joi spre vineri, în jurul orei 1:00, fiind răpus de Covid-19.

În vârstă de 70 de ani, celebrul lăutar era infectat cu noul coronavirus și era internat în stare gravă la secția ATI a Spitalului Floreasca de la jumătatea lunii martie, unde era intubat. Anunțul trist a fost anunţat de Mara Bănică printr-o postare pe o rețea de socializare. „Speram să nu primesc niciodată vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu şi să-ţi odihnească sufletul în Rai!', a scris cunoscuta ziaristă pe pagina sa de Facebook.

Nelu Ploieşteanu, pe numele real Ion Dumitrache, s-a născut pe 16 decembrie 1950, în satul Ciorani din județul Prahova. De-a lungul carierei, el a lansat peste 30 de albume cu muzică lăutărească și de petrecere. A cântat la acordeon încă de la vârsta de 6 ani, iar mai târziu a învățat să cânte și la pian. El a performat la acordeon la Teatrul de revistă „Ion Vasilescu', precum și în mai multe restaurante.

Între anii 1990 și 1998, Nelu Ploieșteanu a fost vedeta restaurantului „Șarpele Roșu' din București, iar cele mai importante colaborări muzicale le-a avut cu regretații actori Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache.

Cea mai mare dramă a vieții lui Nelu Ploieșteanu

În anul 2018, Nelu Ploieșteanu a trecut prin cea mai mare dramă a vieții. El și-a pierdut unicul fiu, pe Mihăiță, care avea doar 32 de ani.

Fiul artistului s-a născut perfect sănătos, însă la scurt timp după ce a fost vaccinat, a rămas paralizat. Diagnosticul pus atunci de medici a fost tetrapareză spastică și encefalopatie. După o lungă și grea suferință, Mihăiță a încetat din viață, lăsându-i tatălui său un imens gol în suflet. Nelu Ploieșteanu mai avea patru fete și doi nepoți.

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete