Doctorii Raluca şi Alin Bortolini, despre puterea renumelui şi presiunea care vine odată cu el

Ea, absolventă de medicină dentară, cu o a doua specializare în mana­ge­mentul serviciilor de sănătate, unde activează cu succes. El, doctor specialist în chirurgie plastică și estetică, ne ajută să obținem
chipul și corpul mult visate. Împreună sunt familia Bortolini, o echipă unită acasă și la serviciu.

A-61m2cSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 2

Raluca şi Alin Bortolini sunt creatori de frumos. El a pus bazele clinicii BE PERFECT, ea îl ajută să o menţină acolo unde îi este locul: în topul celor mai bune din ţară şi nu numai. A fost un drum lung până aici, însă nimic cu adevărat măreţ nu se naşte peste noapte, cred cei doi soţi, o confirmă oricine ştie câtă muncă se ascunde în spatele unei afaceri de succes dintr-un domeniu atât de complex, precum estetica medicală. Vă prezentăm în continuare un interviu care aduce în prim plan familia şi reuşitele, cu tot ceea ce presupun ele: provocări, greutăţi şi împliniri.

Cum reușește o familie de medici tineri să ajungă în topul esteticienilor români de mare succes? Ce vă motivează, ce vă inspiră?
Să ajungi în vârf este greu. Să rămâi acolo şi să nu te plafonezi este şi mai dificil. În cazul nostru, a fost nevoie de mulţi ani de studiu, de mulţi ani de sacrificii. Fiecare zi aduce provocări pe care este nevoie să le depăşim împreună. Cum reuşim? Prin relaţia pe care o avem. Soţia mea, Raluca, m-a susţinut din start, atât profesional, cât şi personal, şi o face şi în continuare cu aceeaşi implicare ca la început. Motivaţia o găsim prin însăşi activitatea noastră de zi cu zi: este de nepreţuit atunci când pacienţii îşi exprimă recunoştinţa, când sunt încântaţi de rezultatele obţinute în urma unor intervenţii pe care le-au aşteptat, poate, ani în şir.

Alin, care crezi că sunt momentele-cheie ale carierei tale de chirurg plastician? Cum a început drumul și unde a ajuns el acum?
În Medicină drumul este mereu unul sinuos. În cazul meu, a început cu perioada de Facultate la UMF Carol Davila' – București, iar în urma examenului final de rezidențiat am obținut unul dintre cele șapte cele mai râvnite locuri în specialitatea aceasta și am continuat rezidențiatul în Chirurgie Plastică și Estetică la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi de Arsuri din Capitală, alături de cei mai buni doctori. Odată ce am devenit medic specialist, a urmat o altă mare provocare: construirea propriului brand în estetică. În acest moment, pot spune că am ajuns acolo unde atât eu, cât şi soţia mea ne-am dorit dintotdeauna. Din punctul de vedere al pregătirii, continuăm să fim updataţi cu toate noutăţile interna­ţio­nale pe domeniu şi putem spune că suntem în top în ceea ce priveşte perfo­rma­nţele, atât în ţară, cât şi la nivel mondial! Sesizăm cum decurg lucrurile în ţările din Occident şi putem spune că am ajuns la acelaşi nivel cu ceea ce se întâmplă acolo sau poate chiar l-am depăşit.

Ce provocări apar în lucrul cu pacienții?
Fiecare zi ne aduce noi provocări din acest punct de vedere. Din fericire sau din păcate, depinde cum vrem să privim asta, fiecare persoană este diferită. Are aşteptări diferite. Vede altfel frumuseţea. Noi avem menirea de a ne mula cumva pe aceste dorinţe, pe nevoi, pe personalitatea fiecărui pacient, în încercarea de a îndeplini doleanţele ori de a transmite care ar fi cele mai realiste aşteptări pentru fiecare caz în parte. Sunt provocări atât din punct de vedere anatomic, căci cu toţii avem un corp diferit, cât şi din punct de vedere psihologic. Acestea din urmă cred că sunt cele mai presante. Anumite persoane au nevoie de un timp de adaptare chiar şi în urma unei schimbări vizibil bune: trebuie să se înveţe cu noul fel în care se prezintă în faţa lumii.

Clinica „BE PERFECT' a devenit tot mai căutată: persoane publice, VIPuri şi vedete din showbiz apelează la serviciile voastre. Ce schimbări a adus succesul în familia Bortolini?
Renumele nu a intervenit în relaţia noastră sau, în niciun caz, nu i-am resimţit efectele negative. Suntem aceiaşi, ne iubim în continuare la fel de mult, avem o familie frumoasă, ne susţinem reciproc, atât în plan profesional, cât şi în plan personal. Liniştea o găsim întotdeauna acasă, acolo unde ne aşteaptă doi copii care ne motivează în tot ce facem, dar, cu siguranţă, şi succesul contribuie la această motivaţie.

„BE PERFECT' poate fi considerată un model managerial de performanță, cu un concept unic. Care sunt punctele forte ale clinicii?
Managerial, încercăm să venim mereu cu un content nou pe partea de social media: Facebook, Instagram, TikTok pentru că vrem să ţinem actualii pacienţi, dar şi pe cei viitori la curent cu cele mai noi proceduri pe care le efectuăm şi să le prezentăm, totodată, rezultatele obţinute. Cu acelaşi scop, am creat şi primul și, totodată, singurul canal de YouTube din România axat pe chirurgia estetică, în care explicăm detaliat privitorilor cum decurg operaţiile estetice efectuate în clinica noastră. Nu este mai puţin adevărat nici că permanent investim în îmbunătăţirea vechilor proceduri şi în adăugarea unor noi tratamente pe lista noastră, pentru că ne dorim să venim în sprijinul pacienţilor cu cele mai performante dotări din chirurgia estetică.

Alin, ai avut un mentor? Dacă da, cine a fost el? Există o persoană la care te raportezi şi care te inspiră în ceea ce faci astăzi?
Îmi place să preiau de la toţi cei cu care interacţionez lucrurile pozitive, cu atât mai mult de la medicii cu care am colaborat. De-a lungul timpului, în procesul meu de formare, am avut mai mulţi mentori, majoritatea de la spitalele de specialitate din Bucureşti și din țară, dar și din Rio de Janeiro, Sicilia, Bergamo. În prezent, îmi desfășor activitatea în cel mai nou și modern spital privat de chirurgie estetică din București, Monza Metropolitan Hospital, alături de chirurgi plasticieni de renume.

Aveți idei noi, abordare constructivă, deschidere către schimbări. Dar ce înseamnă, din punctul vostru de vedere, management de performanță în sistemul medical privat? Există un specific al managementului pentru o clinică estetică de top?
Încercăm, în permanenţă, de la începuturile clinicii noastre şi până în prezent, să acordăm pacienţilor atenţia noastră în mod egal, indiferent că au de suportat intervenţii simple sau mai complicate, întinse pe ore întregi. În primul şi în primul rând, avem de-a face cu oameni care au nevoie de siguranţă, de sprijin, de grijă, de empatie. Pacienţii noştri sunt ambasadorii noştri şi trebuie să știe că sănătatea lor este pe mâini bune.

Cum vă descurcați în arta managemen­tului performant? Ce provocări manage­riale ați avut de înfruntat și cum le-ați depășit?
Soţia mea este expertă în ceea ce priveşte latura managementului. Ea este cea care încearcă să optimizeze întotdeauna fluxul de pacienţi, iar acest lucru nu este deloc uşor de realizat. Sunt mulţi cei care vin şi de peste hotare la BE PERFECT, pentru că îşi doresc anumite intervenţii, însă nu au concediul necesar la dispoziţie pentru acestea. Noi încercăm să creăm un program, în care să rezolvăm cerințe diferite într-un timp finit, fără a compromite rezultatele. Organizările de acest tip pot fi reale provocări.

Aveți principii pe care le insuflați echipei cu care lucrați? Dacă da, care sunt ele?
Tratăm fiecare pacient ca şi când am fi noi în locul lui. Empatia este foarte importantă, mai ales în domeniul nostru, pentru că, natural, fiecare pacient vine la noi cu teamă de necunoscut, cu anumite emoţii, dar şi cu dorinţa că totul va fi bine şi va putea pleca acasă mulţumit de rezultat. La BE PERFECT punem în slujba pacientului toată priceperea şi atenţia noastră, pentru a obţine maximul, la fiecare intervenție!

Cum v-a afectat pandemia?
În primele două luni de carantină, activitatea noastră a fost blocată complet. A fost, cu adevărat, o situație diferită, pentru că nu am fost niciodată până atunci obișnuiți cu o perioadă atât de lungă de liber și nici cu incertitudinea zilei de mâine. Am încercat, pe cât se poate, să ne bucurăm de familie, de timp de calitate doar pentru noi. Ulterior perioadei de lockdown, surprinzător sau nu, a existat un boom al cererilor pentru intervenţii estetice, numărul lor fiind mai mare decât înainte de pandemie. Anumite restricţii i-au ajutat pe pacienţi să treacă mai uşor peste perioada de recuperare: au putut să se „ascundă' în spatele măştii de protecţie, au lucrat mai mult de acasă, au fost feriţi de privirile celorlalţi şi nu au mai călătorit, focusându-se pe schimbările pe care doreau să şi le facă, schimbări pentru care nu şi-au găsit până atunci timpul şi momentul potrivite.

Care sunt cele mai cerute intervenții estetice la clinica BE PERFECT?
Intervenţiile la nivelul chipului sunt la fel de căutate precum cele la nivelul corpului, fie că vorbim despre intervenții pentru slăbit, fie pentru remodelare și reconturare. Printre cele mai populare proceduri la ora actuală sunt blefaroplastia – chirurgia pleoapelor, rinoplastia, implantul mamar și abdominoplastia. Labioplastia este, de asemenea, o intervenție din ce in ce mai cerută de către pacientele noastre și asta ne bucură, pentru că femeile reușesc să se informeze și să scape de acest complex. Practic, nu-l mai văd ca pe un subiect tabu. Pacienţii noştri îşi doresc să fie unici, să se simtă bine în propria piele, să emane încredere şi exact asta dorim să le oferim.

Crește, spun medicii, numărul bărbaților care apelează la chirurgia estetică. Este adevărat? Ce anume cer ei cu precădere?
Aşa este, sesizăm că în ultime vreme numărul persoanelor care apelează la chirurgia estetică masculină este într-o continuă creştere şi la BE PERFECT. La fel ca femeile, şi bărbaţii îşi doresc să se menţină tineri şi frumoşi, în ciuda trecerii timpului. Unii dintre ei apelează la proceduri uşoare, precum corectarea ridurilor din zona frunţii sau ochilor cu ajutorul toxinei botulinice, dar şi la terapia PRP pentru regenerarea podoabei capilare. Alţii apelează la operații estetice mai complicate, cum ar fi ginecomastia, otoplastia, rinoplastia şi blefaroplastia. Indiferent de sex, operaţiile estetice au un efect psihologic pozitiv şi pot îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor.

În ce constă terapia PRP și la ce este folosită în general?
Folosită iniţial de vedetele de la Hollywood, plasma îmbogăţită în trombocite, pe scurt PRP, reprezintă o metodă naturală, revoluţionară care foloseşte sângele propriu pentru a accelera vindecarea ţesuturilor noi. De aici și denumirea de Vampire Technique. O utilizăm ca tratament pentru mai multe probleme. PRP şi-a dovedit eficienţa în ceea ce priveşte rejuvenarea pielii îmbătrânite, ameliorarea ridurilor fine, a cicatricilor postacneice, dar şi în rejuvenarea părului.

La procedura Slimming Face, de regulă, procesul de recuperare este unul lung?
Deşi poate atunci când ne gândim la bichectomie, la ridicarea pomeţilor şi la micşorarea bărbiei duble printr-o procedură estetică ne vine în minte o intervenţie complicată, de fapt, Slimming Face nu este nici pe departe aşa. La o săptămână distanţă, pacienţii îşi pot relua deja activităţile normale, pot merge şi la job, pentru că perioada de inflamaţie trece. Rezultatele spectaculoase şi recuperarea rapidă o fac astăzi una dintre cele mai căutate proceduri din lume.

Dintre lifting chirurgical şi lifting cu fire, ce recomandaţi şi de ce?
La BE PERFECT ne axăm pe liftingul chirurgical. Îl preferăm pentru că este superior celui cu fire. Rezultatele acestei proceduri sunt spectaculoase şi se pot menţine chiar şi un deceniu. Este adevărat însă că intervenţia este mai complicată, întrucât necesită anestezie generală și o recuperare de câteva săptămâni. Totuşi, efectele sunt pe măsura efortului: pacientele întineresc cu 10 ani în urma acestei proceduri care câştigă popularitate în România. O recomandăm persoanelor care au peste 50 de ani, dar şi celor care au un exces semnificativ de piele la nivelul chipului, în urma pierderii de kilograme, exces care nu poate fi îmbunătăţit doar prin proceduri injectabile sau cu fire.

Se vorbește în ultima vreme despre avantajele procedurii „brazilian butt lift' comparativ cu clasicul implant de fese. Oferiți-ne câteva detalii!
În primul rând, BBL sau liftingul bazilian vine cu un dublu rezultat: elimină depunerile de grăsime din zone nedorite, precum abdomen, şolduri, coapse şi adaugă volum în zona de interes, adică la nivelul feselor. Atunci când vorbim despre liftingul brazilian discutăm şi despre o recuperare mai rapidă şi mai puţin dureroasă. Totodată, rezultatul rămâne unul natural. Nu este mai puţin adevărat nici că pacientele scapă de lipsa complicaţiilor care pot apărea în urma implanturilor cu silicon, adică posibile infecţii, schimbarea poziţiei sau vizibilitatea implantului.

Mărirea buzelor cu acid hialuronic mai este o intervenție cerută?
Mărirea buzelor prin această metodă este în continuare, la nivel mondial, cea mai cerută intervenţie din cabinetele esteticienilor. Şi la BE PERFECT, pacientele vin cu dorinţa de a obţine un plus de volum al buzelor. Mai nou, chiar şi bărbaţii au început să îşi mărească buzele cu acid hialuronic, corectând astfel asimetrii sau decalaje inestetice între acestea.

Apelează des pacientele clinicii la injecțiile cu botox? La ce vârste?
Da, din ce în ce mai multe paciente solicită injecţiile cu toxină botulinică, datorită rezultatelor spectaculoase pe care le sesizează în urma procedurii. Momentul potrivit pentru a începe efectuarea tratamentelor injectabile cu botox depinde de clipa în care pacientul se confruntă cu dorinţa de a aborda semnele îmbătrânirii care s-au dezvoltat, frecvent după vârsta de 27 ani profilactic sau 33 ani curativ.

Apelează femeile la cele mai noi tehnici sau se tem și recurg doar la tehnicile mai vechi, consacrate? Și care sunt cele mai noi tehnici estetice pe care le aplicaţi?
Nu de puține ori am avut paciente care solicitau tot felul de tehnici moderne', însă este foarte important ca aceste tehnici să fie susținute de studii și testate de proba timpului. Le sugerez mereu să nu se grăbească, să aștepte să vadă dacă într-adevăr acestea merită și dacă nu conduc către efecte negative în timp. Foarte multe tehnici, din păcate, așa cum apar pe piață, la fel de rapid și dispar.

Lipoliza este același lucru cu lipoaspirația?

În teorie, au aproximativ acelaşi rol, doar că practic sunt două proceduri diferite. Prin lipoaspiraţie, grăsimea dispare aproape imediat. În schimb, lipoliza injectabilă produce o schimbare mai lentă a conturului corpului, permiţând pacientului să se obişnuiască treptat cu noua siluetă. Lipoliza injectabilă se recomandă în special pentru tratamentul zonelor mici şi, ideal, după liposucţie, pentru a elimina orice urmă de grăsime rămasă şi pentru a corecta mici asimetrii.

Ce proceduri recomandați pacientelor împreună cu abdominoplastia?
În cele mai multe cazuri, abdominoplastia poate fi combinată şi cu operaţia de liposucţie, pentru reducerea depozitelor de grăsime de la nivelul abdomenului superior şi al flancurilor. De asemenea, abdominoplastia se poate combina şi cu operaţia de lifting mamar sau implant mamar siliconic, purtând denumirea de mommy makeover', iar în cazul bărbaţilor, cu ginecomastia. Desigur, avem la îndemână și combinarea acesteia cu operaţii de o mai mică amploare, pe care altfel le-am fi realizat cu anestezie locală, pacientul având astfel confort deplin și o singură perioadă de recuperare.

Recurg femeile la labioplastie, la expunerea clitoridiană? Dar la rejuvenarea vaginală? Sunt intervenții cerute de românce?
Da, în ultima perioadă, femeile, implicit româncele, au fost tot mai preocupate de aspectul zonei genitale și au apelat la astfel de intervenții. Motivele pentru care optează pentru proceduri de acest tip nu țin doar de ordin fizic, ci și de ordin psihic. Problemele zonei intime afectează echilibrul emoțional al femeilor. Dupa astfel de proceduri, pacientele sunt mult mai încrezătoare.

La BE PERFECT au apelat și numeroase vedete. Care sunt în general doleanțele lor?
Într-adevăr, tot mai multe vedete apelează la serviciile BE PERFECT, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure! Majoritatea dintre ele și-au dorit atât intervenții estetice non-invazive, precum tratarea ridurilor de expresie cu toxină botulinică, augmentarea buzelor și jaw-line cu acid hialuronic ori terapia vampir pentru rejuvenarea facială, dar și intervenții chirurgicale complexe. Printre cele mai frecvente sunt operațiile de augmentare mamară, rinoplastia, blefaroplastia, bichectomia și liposucția. Doleanțele lor țin în mare parte de timpul de recuperare rapid, majoritatea având apariții și evenimente de onorat și da, și vedetele își doresc perfecțiunea!

De ce se tem de obicei pacientele?
În majoritatea cazurilor, pacientele se tem de durerea post-operatorie ori de anestezie. Este însă o teamă nefondată, iar cu ea se confruntă atât pacientele care sunt la prima intervenție de ordin estetic, cât și cele care au mai trecut prin astfel de proceduri în trecut. Tehnicile moderne au făcut însă ca operațiile sa fie sigure, timpul de recuperare, rapid, iar durerile, nesemnificative.

Dar sunt periculoase intervențiile estetice?
Pacienţii trebuie să ştie că orice operaţie estetică poate implica anumite riscuri. Înainte de orice intervenție se face o anamneză amănunțită, astfel încât totul să se desfășoare sub maximă siguranță. Este esenţial ca pacienții să afle despre riscuri de la specialişti, înainte de procesul propriu-zis. Reuşita unei operaţii depinde de mulţi factori și de o comunicare foarte bună cu medicul. Dincolo de experienţa chirurgului, această reușită poate fi influenţată şi de vârsta, de gena, dar şi de stilul de viaţă al pacientului.

Se vorbește despre „dependența' indusă de aceste „retușuri' estetice. Cât de real este acest lucru?
Oo, da! Este destul de reală situaţia în care pacientul sau pacienta mea, odată ce a început să apeleze la intervenţii estetice, să vrea în continuare să păstreze nota, să îşi îmbunătăţească fizionomia. Cu toate acestea, sesizez că sunt pacienți care îşi doresc acum un aspect cât mai natural, și pacienți care vor să apeleze din ce în ce mai mult la astfel de schimbări. Cred cu tărie că operaţiile estetice ar trebui să îmbunătățească frumusețea naturală, nu să o schimbe radical!

Intervențiile estetice trebuie refăcute după un timp? Au un „termen de valabilitate'?
Da, intervenţiile non-invazive trebuie repetate după o anumită perioadă. Mă refer aici la injectările cu acid hialuronic sau la cele cu botox, unde pacienţii trebuie să revină pentru a prelungi efectul acestora la 6-12 luni, în funcţie de produsul folosit. În ceea ce privește intervențiile chirurgicale, majoritatea dintre ele au un rezultat pe termen lung sau chiar „pe viață', cum ar fi cazul rinoplastiei.

Sunteți mulțumiți cu locul în care ați ajuns? Ce planuri aveți pentru clinică pe termen scurt și lung?
Da, suntem mulțumiți, însă întotdeauna există loc de îmbunătățire, tocmai de aceea, urmează să inaugurăm o nouă clinică, una modernă, situată în centrul Capitalei, pentru a face față numărului tot mai mare de pacienți care își doresc serviciile BE PERFECT. Totodată, vom avea și echipamente noi pentru a oferi pacienților noștri o gamă mai largă de servicii moderne de remodelare și înfrumusețare.

Cum vă simțiți știind că faceți fericite atâtea femei?
Nu poate decât să ne bucure că pacientele BE PERFECT sunt mulţumite de intervenţiile din sfera estetică. După mult timp de la procedură, continuăm să primim poze si mesaje de mulţumire, iar acest lucru ne motivează să mergem mai departe, cu acelaşi aplomb. Profesia noastră aduce multe satisfacţii, atât ca meserie în sine, cât şi din punct de vedere uman. Bucuria pacienţilor îmi confirmă că ceea ce facem, facem bine şi că suntem extrem de norocoşi să avem o meserie nobilă precum aceasta.

Raluca, uzezi de feminitate? Eşti un manager de clinică genul băiețos sau ceva mai potolit, mai interiorizat?
De cele mai multe ori, mă mulez pe situație. Feminitatea se poartă şi o sa fie întotdeauna la modă şi da, îmi place să fiu feminină, fără însă a exagera. În societatea actuală, aspectul contează şi îmi doresc să încurajez femeile din jurul meu să fie tot mai conştiente de feminitatea lor şi să se pună mai mult în valoare, să aibă curajul să opteze pentru o schimbare. Este important să te simţi bine în pielea ta! Să arăți bine te poate ajuta în multiple situaţii. Ador rochiile, pantofii şi accesoriile colorate, cu forme inedite, însă îmi plac şi cele clasice, atunci când nu doresc să ies foarte mult în evidenţă.

Medicul, fie el chirurg plastic, fie stomatolog se teme, ca orice medic, de greșeli în profesia sa. Dar în viaţă, de ce se teme familia Bortolini?
Ne face mare plăcere să lucrăm împreună, însă uneori ne este teamă să nu alocăm prea mult din timpul personal pentru chestiuni care au legătură cu business-ul şi care ajung să ne acapareze o mare parte din zi, chiar şi după terminarea programului de lucru. Întotdeauna după serviciu, într-o meserie de genul acesta, se găsesc aspecte care mai trebuie puse la punct. Ne dorim să avem vreme şi pentru noi şi, mai ales, pentru copiii noştri. Este esenţial să ne facem timp pentru vacanţe binemeritate alături de ei şi pentru relaxări care ne încarcă bateriile.

Ce aţi vrea sa stie lumea despre voi, dar ezitaţi să spuneţi?
Dincolo de toate, suntem oameni. Şi pentru noi timpul este limitat, şi noi obosim, şi noi facem în unele momente faţă cu greu solicitărilor. Munca alături de oameni este, în general, dificilă şi, de cele mai multe ori, epuizantă. Oricât ţi-ai dori, nu o poţi standardiza, nu poţi aloca un timp fix fiecărui pacient, pentru că suntem cu toţii diferiţi. Am vrea ca lumea să ştie că în această profesie apar urgențe medicale, lucruri neprevăzute, iar uneori răbdarea pacienţilor este esenţială. Am vrea să mai ştie şi că rezultatele sunt uneori limitate de anatomia fiecărui pacient şi că noi, la rândul nostru, avem anumite limitări tehnice. Operaţiile nu sunt produse finite, care pot fi făcute în serie. Oricare dintre ele necesită întreaga noastră pricepere. Important este că vrem, cu fiecare ocazie, să oferim tot ceea ce este mai bun.

Teoria spune că cel mai atrăgător lucru la o femeie este vulnerabilitatea ei. Raluca, ai simțit asta în viață?
Da, cred că orice femeie are momente când se simte vulnerabilă, dar putem transforma acest lucru într-un atu. Tocmai asta ne face să fim şi mai puternice, cu şi mai multă încredere în noi. Încerc de fiecare dată să învăţ din orice situaţie, să mă autodepăşesc şi să fiu mai bună pe orice plan, lucru care se vede în ceea ce fac.

Ce cântărește cel mai mult la o asemenea reușită: munca în echipă, profesionalismul, marketingul, convingerile, un anumit gen de educaţie?
Toate aceste aspecte contribuie, într-o oarecare măsură, la succes, însă credem că reuşita pe termen lung este dată, în mare parte, de perseverenţa de a merge mai departe în zilele grele, atunci când lucrurile nu funcţionează neapărat aşa cum ţi-ai închipuit. Cred că este esenţial să îţi găseşti resursele interioare necesare să te ridici, chiar şi atunci când managerial ai de întâmpinat un hop sau atunci când un pacient nu are, poate, o evoluţie bună. Când ceilalţi cedează, iar tu îţi continui drumul, asta credem că înseamnă definiţia unui om de succes.

Care este greul cel mai mare când pui pe roate un proiect atât de ambițios?
Credem că cel mai mare duşman rămâne timpul sau… lipsa lui! Din nefericire, ziua are doar 24 de ore. În acest interval trebuie să găseşti vreme pentru partea medicală, pentru cea de marketing, de promovare, de organizare, de dezvoltare a noilor proiecte. Familia are şi ea nevoie de atenţie. Cred că un mare plus în crearea şi în menţinerea unui astfel de business îl aduce echipa de care te înconjori pentru diverse proiecte. De pildă, pentru noi a fost esenţial ca în amenajarea clinicii să găsim oamenii potriviţi pentru fiecare etapă în parte. Oricare dintre aceşti oameni a contribuit la rezultatul final într-un mod sau în altul și dorim să mulțumim fiecăruia pentru că ne-a înțeles dorințele și pentru că a făcut ca acestea să fie realizabile!

Conceptul clinicii este unul extrem de personalizat. Ce implică asta?
Prin BE PEERFECT promovăm conceptul de frumuseţe integrată, în care privim problema din mai multe unghiuri. De pildă, atunci când un pacient vine pentru o mărire a buzelor, este important ca acesta să știe și de ce alte intervenţii la nivelul feţei va mai avea nevoie, pentru a putea obţine un chip armonios, cu rezultate naturale. O abordare globală presupune nu doar o singură procedură, cum este cazul implantului mamar, ci şi o analiză corporală minuţioasă, pentru a reechilibra per total proporţiile şi pentru a rezolva integral problemele.

Fotograf: Marius Bărăgan
Wardrobe&Styling: Alexandra Calafeţeanu
Vestimentație: Sacoor Brothers
Make up: Denisa Matei
Hairstylist: LAURA IRIMIA

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Interviurile Avantaje