Divorțul, efectul secundar al pandemiei de coronavirus

Printre surprinzătoarele efecte secundare ale pandemiei de coronavirus se numără și creșterea ratelor de divorț în China.

Publicația Global Times a dezvăluit că, în orașul chinezesc Xi’an, a fost înregistrat un număr record de cereri de divorț în săptămânile recente.

Divorțul, efectul secundar al pandemiei de coronavirus

Oficialii din sistemul sănătății explică această creștere prin existența a doi factori. În primul rând, birourile au fost închise timp de o lună, deci ar putea fi lovite doar de un val de cereri întârziate, relatează Global Times.

În al doilea rând, multe dintre perechi au fost carantinate împreună, creând un mediu inflamator când vine vorba de certurile din cuplu.

„Ca rezultat al epidemiei, multe perechi au fost carantinate pentru o perioadă de peste o lună, perioadă în care și-au centrat atenția către conflictele ignorate până la momentul respectiv”, spune un oficial.

Alți oficiali, în schimb, dezvăluie că multe perechi regretă procedura, care este mult mai rapidă în Xi’an decât în alte orașe – nu durează mai mult de 30 – 40 de minute. Ca rezultat, la doar câteva ore distanță, multe cupluri au decis să se recăsătorească.

Astfel, cercetătorii se găsesc în fața unei enigme din cauza căreia nu pot decide dacă timpul petrecut împreună este bun sau rău pentru cupluri.

În 2018, un studiu a descoperit că perechile care locuiau împreună dinainte de a se căsători aveau o rată a divorțurilor mai scăzută în primul an de căsnicie, dar mai ridicată în următorii 5 ani.

În cele din urmă, echilibrul este cheia, spun psihologii Rob Pascale și Lou Primavera, autorii cărții Making Marriage Work (Făcând Căsnicia Să Meargă), într-un articol pentru publicația Psychology Today.

„Un mix între timpul petrecut cu prietenii și familia, timpul petrecut în cuplu și timpul petrecut pe cont propriu asigură calitatea unei căsnicii, asta și separarea în mod egal a timpului nostru de cel al partenerului”, au scris aceștia.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Naștere în plină pandemie de coronavirus. Tily Niculae a slăbit 12 kg în doar 6 zile și vrea să meargă la terapie

Artista Katy Perry și actorul Orlando Bloom au dezvăluit sexul copilului pe care îl vor avea împreună

Artista Pink, diagnosticată pozitiv cu virusul COVID-19! „Eu și fiul meu Jameson arătam simptome”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii