Pulverizarea dezinfectanților în aer este complet ineficientă

Dispersarea de dezinfectanți în aer este complet ineficientă, ba mai mult această acțiune pune în pericol sănătatea oamenilor, ne spun specialiștii din domeniul sănătăţii. 

Imaginile cu lucrătorii care, îmbrăcați în combinezoane speciale, pulverizează în aer substanțe speciale care ar trebui să neutralizeze coronavirusul am văzut cu toții pe toate canalele de știri: din Turcia de la Bazarul din Istanbul, în Mexic, în India. În Indonezia au trimis chiar și drone cu care se dispersează în atmosferă deasupra orașelor substanțe dezinfectante. Cel mai probabil cifra de 42.000 de morți la nivel global din cauza virusului ucigaș i-a speriat pe mulți oficiali care nu mai țin cont de părerile epidemiologilor, luând propriile decizii în ceea ce privește dezinfectarea spațiilor, a suprafețelor, a aerului respirat.

Este o pierdere de timp și resurse spun specialiștii. Dezinfectații pe bază de clor pot afecta căile respiratorii, mai ales în cazul copiilor. Săpunul ajută la distrugerea virusului. Atenție la mânerele din supermarketuri, barele, butoanele de la lifturi… acestea trebuie dezinfectate cel mai des. Dezinfectarea drumurilor nu va avea impact. Este o pierdere de resurse şi de ore, au concluzionat aceștia.

Probabil că repetarea obsesivă a îndemnului de a ne spăla pe mâini cu apă și săpun va deveni o obsesie la nivel mondial, dar se pare că până la noi descoperiri este cea mai eficientă în a ne proteja împotriva coronavirusului.

Foto: Shutterstock

Citeste și:

Om de știință american: coronavirusul o să facă ravagii…'

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate