Discursul Ivonei Patzaichin a emoționat întreaga țară

Pierderea lui Ivan Patzaichin, cel mai cunoscut canoist român, a luat prin surprindere foarte multă lume. La unison, apropiații au vorbit despre modestia, discreția și verticalitatea multi-medaliatului olimpic. Fiica lui, Ivona Patzaichin a ținut un discurs impresionant.

Ivona Patzaichin Pe 5 septembrie, s-a stins din viață unul dintre cei mai mari campioni ai României. Suferea de cancer pulmonar și fusese internat la Spitalul Elias, unde și-a pierdut viața. Ivan Patzaichin a fost o legendă vie și va rămâne un reper de profesionalism, moralitate, bun-simț și demnitate în inimile celor care l-au cunoscut.
În cadrul funeraliilor sale, fiica acestuia, Ivona Patzaichin a ținut un discurs plin de emoție.

Așa cum avea să declare Ivan Patzaichin într-un interviu, Ivona a marcat cel mai important moment din viața lui, iar relația dintre cei doi era cu adevărat specială.

Ivan Inimă de Aur

„Azi și de-a lungul vieții lui s-a scris infinit de mult. În aceste zile am realizat că tata nu a fost iubit de multă lume,  fost iubit de toți oamenii de pe Pământ. Pentru mine, pentru mulți, pentru toți, tata a fost Ivan Inimă de Aur. Îl necăjeam când îi spuneam că este prea bun, mai ales la restaurant, când voia să mănânce și să ducă furculița spre gură, iar cineva îl bătea pe umăr pentru o poză sau autograf. El lăsa furculița plină înapoi de fiecare dată și făcea o poză. Acesta era tatăl meu.

Nu-i plăcea să vadă pe nimeni trist sau în niciun caz nu dorea să dezamăgească pe cineva. A iubit oameni, a iubit sportul, a iubit muzica, a iubit teatrul, a iubit natura, a iubit animalele, iar pe mine și pe mama ne-a adorat. Viața lui a fost frumoasă, chiar dacă nu întotdeauna a fost ușoară. Tata a iubit viața, iar viața l-a iubit. Din păcate, în acest an, ursitoarea cea rea și-a adus aminte de el și acum l-a luat de lângă noi. Odihnește-te în pace și lumină sufletul nostru drag'.

În prezența a circa 400 de persoane, de la oameni simpli până la reprezentanți ai Casei Regale. Fiind decorat cu Steaua României în grad de cavaler, militarii Brigăzii 30 garda Mihai Viteazul au tras salve de foc, în amintirea campionului.

Citește și: Ce spun cunoscuții despre marele Ivan Patzaichin?

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete