Diabetul. Semnele ascunse de pe unghiile tale care ar putea însemna că ai această afecțiune

Diabetul este o afecțiune comună care cauzează probleme legate de nivelul de zahăr din sânge. În cele mai multe cazuri, aceasta poate provoca simptome precum sete excesivă, nevoia de a urina mult și oboseală.

Un medic specialist a spus că s-ar putea să observi semne de avertizare și pe unghiile tale. Dr. Sarah White, director clinic asociat, de la Bupa Health Clinics, a declarat pentru The Sun că diabetul poate duce la infecții și vulnerabilități ale unghiilor și a avertizat că cei cu această afecțiune trebuie să fie vigilenți.

Modificările unghiilor ar putea fi un semn al unui diabet slab controlat și, în lipsa unei intervenții timpurii, este posibil să apară alte complicații de sănătate, a avertizat Dr. White.

Îngălbenirea. Cercetările arată că diabetul poate afecta proteinele din unghii, din cauza unei rate crescute a unui proces numit glicozilare.

Dr. White a explicat că acest proces este sugerat a fi o cauză a îngălbenirea unghiilor.

„Dacă unghiile tale și-au schimbat culoarea, ar putea însemna că ai avut un nivel ridicat de zahăr în sânge sau un diabet slab controlat de ceva timp”, a spus ea.

Infecții fungice. Infecțiile fungice ale unghiilor sunt, de asemenea, frecvente la cei care au diabet, a declarat Dr. White.

Acest lucru se datorează faptului că nivelurile crescute de glucoză pot provoca deteriorarea treptată a nervilor și a vaselor de sânge.

„Cu o aprovizionare mai slabă cu sânge și niveluri mai ridicate de glucoză, infecțiile fungice au mai multe șanse să se instaleze. Nivelurile mai ridicate de glucoză înseamnă, de asemenea, că orice bacterie din jurul picioarelor se poate transforma mai repede în infecție”, a spus expertul.

Patul unghial umflat. Dr. White a spus că pacienții cu diabet ar trebui să își verifice patul unghial, deoarece acesta poate prezenta adesea semne de infecție.

De exemplu, medicul a spus că acestea pot fi umflate, roșii și se poate simți durere la baza unghiei sau în picioare.

„Dacă observați că sunteți predispus la infecții recurente ale patului unghial sau la infecții fungice ale unghiilor, asigurați-vă că vă verificați nivelul de zahăr din sânge și cereți sfatul medicului”, a spus ea, potrivit sursei citată anterior.

Unghii subțiri. Unii dintre cei mai lungi nervi din corp merg de la creier la degetele de la picioare, așa că, dacă ai leziuni nervoase, este posibil să ai mai puțină senzitivitate în picioare, a explicat Dr. White.

Acest lucru este probabil să îți crească riscul de traume la nivelul picioarelor, deoarece intri accidental în lucruri și îți deteriorezi unghiile de la picioare.

„Atunci când circulația sângelui în jurul picioarelor este redusă, poate duce la subțierea unghiilor și la o probabilitate mai mare de a se rupe sau de a se sparge. Atunci când unghia este deteriorată, este mai predispusă la infecții cauzate de murdărie sau umiditate”, a adăugat ea.

Unghii groase. Pe lângă faptul că unghiile au o culoare ciudată, Dr. White a spus că infecțiile fungice pot face ca unghiile să devină mai groase la sfârșit. Aceasta se poate răspândi treptat în susul unghiei, făcând-o să devină groasă și fragilă, a adăugat ea.

Dacă unghia ajunge în acest stadiu, atunci este mai vulnerabilă să devină ascuțită, să se rupă și să provoace daune altor degete.

„Aceste modificări ale unghiei pot apărea fie de la sine, fie în timp ce se încearcă tăierea unghiei îngroșate în cazul diabetului zaharat stabilit – în fiecare caz, acestea se pot transforma într-un ulcer la picior”, a adăugat ea.

Dr. White a adăugat că, odată ce ați fost diagnosticat cu diabet, depistarea timpurie a semnelor de afectare a nervilor sau a problemelor de circulație este esențială pentru a evita complicațiile, cum ar fi apariția ulcerelor sau a infecțiilor și, în cele mai grave cazuri, amputarea.

Ea a adăugat că orice persoană cu diabet trebuie să își facă un obicei de a-și verifica picioarele și unghiile în fiecare zi, chiar dacă se simt bine.

Diabetul. Principalele simptome

Potrivit NHS, ar trebui să mergi la medicul tău de familie cât mai curând posibil dacă ai oricare dintre principalele simptome ale diabetului, care includ:

  • senzație de sete foarte mare
  • urinezi mai des decât de obicei, în special noaptea
  • te simți foarte obosit
  • pierderea în greutate și pierderea masei musculare
  • mâncărimi în jurul penisului sau vaginului sau episoade frecvente de afte
  • tăieturi sau răni care se vindecă greu
  • vedere încețoșată
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate