Detox după sărbători. Ce trebuie să faci ca să scapi de toate toxinele acumulate în ultima perioadă?


Gata! A venit momentul în care ne gândim cum să facem curățenie. După ziua aceasta, după Revelion, gândul pe care îl vom avea fiecare dintre noi va fi ce anume să facem ca să scăpăm de tona de toxine pe care am acumulat-o în ultima perioadă.

Sfaturile care vin de la specialiști sunt clare: curățăm atât interiorul, cât și exteriorul. Schimbăm complet modul de alimentație – mergem mai mult pe legume și fructe, pe sucuri naturale și ceaiuri. Facem mai multă mișcare – mersul în aer liber face minuni. În plus, facem terapii care să le completeze pe toate acestea.

Detox după sărbători: Hidrocolonoterapia, prima opțiune

„Hidrocolonoterapia, irigarea de colon sau terapia de colon este, de fapt, o formă de curățare a colonului. Astfel, scăpăm de depunerile metabolice adunate în timpul procesării alimentelor. Este vorba despre materiile reziduale, toxine, gaze și paraziți. Acestea dereglează funcțiile digestive. Toxinele prezente sunt reintroduse în organism, proces echivalent cu o otrăvire', explică Pr. Dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie.

Care sunt beneficiile clare ale hidrocolonoterapiei?

„Ameliorează calviția, remediază disfuncțiilor hepato-biliare, îmbunătățește circulația sângelui și oxigenarea celulelor. Ajută la vindecarea sindromului de colon iritabil, ajută pacienții cu boli varicoase.

Ameliorează mirosul anormal al corpului, senzația de picioare grele, cefaleea rebelă, durerile menstruale, iritabilitatea, nervozitatea, greața și are efecte puternic regenerative. Stimulează sistemul imunitar, energizează, crește tonusul psihic și capacitatea cognitivă și combate migrenele și insomnia.

Pe lângă acestea, Hidrocolonoterapia are numeroase efecte estetice, îmbunătățește starea tenului, reduce vizibil cearcănele, ameliorează celulita, previne apariția ridurilor și îmbătrânirea prematură a pielii', conchide specialistul.

Detox după sărbători: Masajul cu bambus, a doua opțiune

„Masajul cu bambus nu este doar despre modelarea exteriorului, ci mai ales despre transformarea interiorului. În acest context, putem vorbi despre efectul profund pozitiv al masajului cu bambus asupra sistemului nervos vegetativ, cel care asigura echilibrul organismului și adaptabilitatea sa la condițiile schimbătoare de mediu', explică trainerul în masaj cu bambus, Dan Bujor. „Masajul cu bambus nu este doar despre modelarea exteriorului, ci mai ales despre transformarea interiorului. În acest context, putem vorbi despre efectul profund pozitiv al masajului cu bambus asupra sistemului nervos vegetativ, cel care asigura echilibrul organismului și adaptabilitatea sa la condițiile schimbătoare de mediu', conchide specialistul.

Care sunt beneficiile clare ale masajului cu bambus?

Reduce stresul.
Îmbunătățește imunitatea.
Reduce tensiunea musculară.
Crește calitatea somnului.
Scade tensiunea arterială.
Elimină apa în exces din organism prin drenaj limfatic.
Aduce o scădere vizibilă în centrimetri în zonele problematice (abdomen, coapse, interiorul genunchilor etc.).
Reduce și/sau elimină celulita.
Reduce vergeturile.
Hidratează profund pielea.
Îmbunătățește metabolismul.
Este nedureros și nu lasă urme.
Reface elasticitatea pielii.
Tonifiază musculatura.
Se face personalizat, în funcție de necesitățile și sensibilitatile fiecărui pacient.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate