Despre paine…

Uncategorized

Painea cea mai alba nu este neaparat si cea mai hranitoare. Tendinta de a se consuma produse rafinate, concentrate, in general intens prelucrate, genereaza dereglari metabolice care nu se manifesta imediat, dar care, in timp, au consecinte negative asupra sanatatii.

Pentru un regim alimentar cat mai sanatos, dar si in multe diete, specialistii recomanda consumul de paine neagra, pe baza de diverse sortimente de faina. Sursa naturala de vitamine, minerale si fibre alimentare, aceasta stimuleaza tranzitul intestinal, avand un efect benefic in echilibrarea metabolismului.

Institutul de Cercetari Alimentare (ICA) produce in cantitati reduse paine cu nuci, paine cu masline (conform ultimelor cercetari, maslinele contin antioxidanti care ajuta celulele sa lupte impotriva cancerului), paine cu sunca, paine aclorida (fara sare), paine pentru diabetici si biscuiti aglutenici (pentru cei cu intoleranta la gluten).

Daca, dintre variatele sortimente care au aparut si pe piata romaneasca, vrei sa cumperi un anumit tip de paine si nu stii care ar fi cel mai potrivit pentru tine, urmatorul tabel te va ajuta sa alegi.

Denumire produs Ce este Elemente nutritive Recomandari
Germeni de grau Subprodusi rezultati in urma macinarii graului, superiori calitativ bobului intreg.Vitamina E, polivitamine naturale vegetale, proteine.Scade nivelul colesterolului din sange, reducand riscul de instalare a aterosclerozei. Indicat in prevenirea bolilor cardiovasculare.
Paine graham Paine din tarate de grau in amestec cu fainaFaina neagra, faina graham, vitamine, minerale, fibreAfectiuni gastrointestinale si obezitate. Pentru orice regim alimentar echilibrat.
Paine hipoglucidicaSe obtine din adaos de gluconat de calciu si lapte praf.Vitamine, minerale, fibreMai ales in alimentatia copiilor.
Paine cu amestec de cereale (Galmopan) Paine din faina de soia si faina neagraGris de soia, seminte de in si susan, germeni de grau, seminte decojite de floarea- soarelui, ameliorator.Scade nivelul colesterolului din sange. Pentru orice regim alimentar echilibrat
Paine neagra Paine din faina neagraContinut crescut de fibre alimentare.In tratamentul obezitatii. Pentru orice regim alimentar echilibrat.
Paine biologica cu macPaine din faina de soia si germeni de grauGermeni de grau, seminte de in si de floarea-soarelui.Continut nutritiv ridicat. Pentru orice regim alimentar echilibrat
Paine cu germeni de grau.Vitamine, minerale, fibre alimentare.Boli cardiovasculare, diabet, afectiuni gastro-intestinale
Paine cu fibra Paine cu aport sporit de fibre alimentareCantitatea de 100 g asigura necesarul zilnic de fibra pentru organism.Recomandata in afectiuni gastro-intestinale si obezitate.
Franzela DigestaPaine din faina de grau si faina de secaraMalt, seminte de secara, drojdie, sare, glutenRecomandata in afectiuni gastro-intestinale si obezitate.
Paine superproteica Paine din faina de grau, tarata de grau si faina de secara.Drojdie, sare, gluten, granule de soia, ulei vegetalPentru orice regim alimentar echilibrat.
Paine si chifle "Omega"Paine din amestec de cereale si leguminoase, cu continut ridicat de fibre alimentare.Ulei de peste Omega3, tarate de ovaz, fibra de mazare, seminte de floarea-soarelui si de soia.O rezerva deosebita de bioelemente. Pentru orice regim alimentar echilibrat.
Paine "Ultravita"Paine din faina alba de grauSeminte de secara, de linte, tarata de grau, malt de orz, ulei vegetal.Pentru orice regim alimentar echilibrat.

de Constanta Penverne
(Informatiile ne-au fost puse la dispozitie de S.C. Galmopan S.A. si S.C. Dobrogea S.A.)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din