Desert cu ciocolată și biscuiți

desert cu ciocolata si biscuiti

12 bucăți gata în 15 minute + timp de întărire, 337 calorii per porție, 20 g grăsimi, 36 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării desertului cu ciocolată și biscuiți

– 200 g biscuiți digestivi, zdrobiți

– 200 g drajeuri colorate

– 125 g unt

– 200 g din fiecare: ciocolată cu lapte și amăruie, rase

– 2 linguri miere

Cum prepari desertul

1. Tapetează cu hârtie de copt o formă de copt. Așază la bază într-un strat biscuiții și aproape toate drajeurile.

2. Într-un vas la bain marie topește untul, ciocolata și mierea. Toarnă compoziția peste biscuiți și nivelează suprafața. Presară drajeurile rămase și dă la rece până când se întărește. Înainte de a servi lasă să stea la temperatura camerei și apoi taie cu cuțitul înmuiat în apă clocotindă. Copiii pot da o mână de ajutor la zdrobitul biscuiților sau la porționat.

Lasă prăjitura afară, să revină la temperatura camerei. Taie cu un cuțit fierbinte.

 

Food editor: Constanța Penverne
Foto: Time Inc/Essentials

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar