Descoperire uluitoare: Cum arată autopsiile celor decedați de Covid-19?

Medicii au descoperit la autopsiile efectuate pe pacienții bolnavi de Covid-19 numeroase diferențe față de cei care au fost infectați cu gripa sezonieră. Foarte important de știut este faptul că, în cazul pacienților bolnavi de Covid-19, infecția rămâne activă și sunt în continuare contagioși, chiar dacă au decedat.

„La nivel necroptic, infectarea cu Covid-19 se evidențiază la nivelul tuturor organelor. Afectarea principală este la nivel pulmonar, unde o pneumonie COVID, cu o afectare aleveolară (alveolele sunt spațiile aeriene cele mai delicate din plămân și vă dați seama că în asocierea de îngroșare a septurilor prin hiperplazie a celulelor și depunere de fibrină, schimburile gazoase se fac foarte greu), această afectare alveolară difuză, îmbracă mai multe forme, în special în pneumonia COVID, este afectare alveolară de grad I și II.

Am putut face comparație cu leziunile din gripă, am studiat peste 100 de necropsii cu gripă AH1N1, în care afectarea alveolară difuză este mult mai severă, în general de gradul II – III. De asemenea, în pneumonia COVID, spre deosebire de gripă, avem microtromboze la nivelul tuturor vaselor, predominant la nivelul vaselor mici pulmonare.

Cordul este afectat cu un proces de miocardită, de asemenea mici cheaguri de sânge obstruează vasele mici din miocard, și, de asemenea, leziuni specifice, denumite distrofii miocardice, de un aspect caracteristic', povestește profesorul Sabina Zurac, potrivit doctorulzilei.ro.

Pacienții infectați cu noul coronavirus au mai multe organe afectate decât cei decedați din cauza gripei.

„Ficatul era afectat, toți pacienții au prezentat steatoză, încărcare grasă a ficatului, deși unul dintre ei era extrem de slab. Doar trei dintre aceștia erau puțin supraponderali.

În celelalte organe, splină, rinichi, în suprarenale, am găsit micro-infarcte, datorate microtrombozelor, iar doi dintre pacienți au prezentat trombembolie masivă din cauza trombozelor, cheagurilor de sânge, care s-au format în vena cavă înferioară, la nivel supra-hepatic. Practic, tratamentul anti-coagulant este extrem de important la pacienții cu COVID', a mai declarat medicul.

Prin numeroase surse nesigure, la oameni a ajuns informația că nu se mai efectuează autopsii. Doamna doctor Sabina Zurac a explicat cauza acestui zvon nefondat:

„La pacienții infectați cu SARS-CoV-2 și la care diagnosticul este clar, nu este necesară autopsia. Au existat foarte multe discuții că au fost interzise necropsiile. Nu! Autopsiile nu au fost interzise!

Din toate lichidele biologice ale unui pacient infectat cu virusul SARS CoV-2, lichidul de la nivelul bronhoalveolar este lichidul cu contagiozitatea cea mai mare, undeva în proporție de 96%. Chiar și după deces. Sângele nu este atât de contagios precum este acest lichid. Necropsii s-au efectuat, am căutat mai ales acei pacienți care au murit de COVID-19 sau cu COVID-19, cum a fost ultima persoană pe care am autopsiat-o, un domn de 47 de ani, care nu avea niciun fel de patologie preexistentă, absolut nimic'.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri