Descoperire șocantă: în urma unor analize s-a văzut clar cum tumorile bolnavilor de cancer dispar după ce au luat această substanță

O descoperire șocantă i-a pus pe gânduri pe oamenii de știință. O tumoare canceroasă a unei femei a dispărut după ce aceasta a luat droguri ilegale la o petrecere, susțin medicii.

Medicii au spus că anumite medicamente ar putea avea un rol important în tratamentul cancerului în viitor.

Femeia, al cărei nume a rămas în anonimat din motive evidente, are 49 de ani și a fost diagnosticată cu cancer de sân în stadiul 4 în septembrie 2018.

Scanările au arătat că celulele canceroase s-au răspândit la oase, ficat și ganglioni limfatici.

mamografieSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 1

Medicii i-au spus că șansele de supraviețuire sunt „slabe', dar au continuat să trateze boala cu chimio și medicamente cu anticorpi monoclonali.

Descoperire șocantă: o femeie cu cancer de sân a început să ia substanțe interzise.

Femeia este din Marea Britanie și a decis sa se trateze singură. La scurt timp a început să folosească uleiul de canabis în planul ei de tratament zilnic.

Pacienta, al cărei caz a fost descris în revista Drug Science, Policy and Law, a început să micro-dozeze ciuperci haluciogene din noiembrie 2018.

În Marea Britanie, atât canabisul, cât și ciupercile halucinogene sunt considerate droguri interzise.

Pedeapsa maximă pentru deținerea unui drog de clasa B în Marea Britanie este de cinci ani de închisoare. Cu toate acestea, uleiul de canabis, în doze mici, este legal în Marea Britanie, cu prescripție medicală.

Uleiul de canabis- CBD este o substanță extrasă din planta de canabis prin distilare cu abur.

Nu conține THC (sau Tetrahidrocannabinol) – componenta psihoactivă din canabis care îi face pe utilizatori să se simtă „high'.

Locul unde fusese localizată tumora.

După folosirea uleiului de canabis, până în ianuarie 2020, femeii i-a dispărut cancerul, potrivit medicilor care au tratat-o.

În acest moment, chimioterapia a fost oprită, dar femeia a continuat să ia ulei de canabis și ciuperci în speranța că medicamentele vor opri revenirea cancerului.

Ea s-a întors pentru testare în septembrie a acelui an și a constatat că încă nu există dovezi de cancer și nicio remisie.

În acel moment, ea a ales să reducă cantitatea de ulei de canabis pe care o lua la aproximativ jumătate și să nu mai ia ciupercile.

Timp de 18 luni în organismul femeii nu s-a găsit nicio celulă cancerigenă dar din păcate, în iunie 2020, scanările au arătat că tumorile au revenit.

Pacienta a început din nou să primească chimioterapie și și-a început, de asemenea, regimul de ulei de canabis și psilocibină.

Până în octombrie 2021, tumorile fuseseră „stabilizate'.

Cercetătorii din Marea Britanie și SUA au spus că acest caz specific sugerează „o posibilă legătură' ca substanțele cu canabinoizi și psihedelice să poată juca un „rol important' în tratamentul cancerului.

Ei au mai spus că există dovezi care sugerează că „întreruperea terapiilor cu canabinoizi și psihedelice ar fi putut contribui la revenirea cancerului'. Astfel, s-au cerut mai multe cercetări cu privire la beneficiile medicamentelor împotriva cancerului.

Deși oamenii de știință nu au putut explica de ce și cum canabisul a ajutat la uciderea cancerului, un număr tot mai mare de dovezi sugerează că medicamentul ar putea avea unele beneficii atunci când vine vorba de cancer. Recent, oamenii de știință au clarificat faptul că THC și alți canabinoizi, cum ar fi CBD, încetinesc creșterea anumitor tipuri de celule canceroase, după studiile din laborator. Unele studii pe animale sugerează, de asemenea, că anumiți canabinoizi pot încetini creșterea și pot reduce răspândirea unor forme de cancer.

Medicamentul care încetinește boala Alzheimer a fost etichetat ca fiind „istoric'


Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate