Descoperă Skiathos – insula distracţiei!

Un atu al insulei este posibilitatea de a satisface toate gusturile: indiferent că vrei să fugi de aglomeraţie sau să dansezi până în zori în cluburi pline de tineri, Skiathos este locul potrivit.

Este destinaţia căutată de cei care vor să se simtă liberi, departe de conveniente. Iată câteva lucruri mai atipice pe care le poţi face pe o insulă renumită pentru plaje şi marea de culoarea azurului.

O escapadă cultural-romantică în Bourtzi, mica peninsulă care desparte Skiathos în două părţi distincte, va fi o experienţă de care-ţi vei aminti cu plăcere.

Aici sunt numeroase vestigii care amintesc de trecutul zbuciumat al insulei.

Pe la 1200, fraţii Gizi, care conduceau Skiathos, au construit aici un fort de apărare, cu ziduri groase şi turnuri de observaţie.

Fortul a rezistat aproape o jumătate de mileniu, când insula a fost cucerită de amiralul Fransesco Morozini, care a distrus măreaţa construcţie. Pe la 1900, în mijlocul peninsulei s-a construit o şcoală care astăzi găzduieşte un splendid centru cultural.

Dacă vrei o plimbare plină de romantism pe aleile mărginite de pini impunători, care umplu aerul cu parfumul lor, şi apoi să te delectezi cu un spectacol sau un concert, susţinute la centrul cultural, Bourtzi este alegerea potrivită.

Vrei acţiune, adrenalină şi senzaţii tari? Atunci fă un tur al insulei, pe cărări de munte, prin satele tradiţionale şi pe superbele plaje cu… bicicletă!

Firma care se ocupă cu organizarea acestor trasee îţi va pune la dispoziţie tot ce ai nevoie: biciclete mountain bike foarte bune, echipament dotat cu tot ce înseamnă măsuri de siguranţă şi instructori calificaţi, care te vor însoţi pe tot parcursul drumului.

Excursia durează aproximativ trei-patru ore şi îţi oferă ocazia de a admira din vârful muntelui plajele scăldate de valurile mării Egee.

Autor: Catalina Alberti

Oferta sejur Skiathos

Nu ai mai călătorit cu Europa Travel? Cumpără un sejur şi beneficiezi de cazare gratis!

Vila Houlis – 95 Euro/pers., transport autocar, 6 nopti cazare, insotitor de grup. Europa Travel, Tel. 021 9407, www.europatravel.ro

Vezi şi Top trei destinaţii pentru vara aceasta!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta