Descoperă „Oraşul Tăcerii” din Malta

Mdina

Oraşul medieval Mdina, capitala de odinioară a Maltei, protejat de ziduri impunătoare, pare să nu fi fost atins de trecerea timpului. Destinaţie ideală pentru cei care au nevoie de o escapadă din oraşele zgomotoase şi aglomerate, Mdina te primeşte cu porţile deschise.

În acest sens, te vei bucura să afli că în oraşul cu doar 300 de locuitori nu este permis accesul cu vehicule, în afara cazurilor speciale: maşinile câtorva localnici privilegiaţi, ambulanţele, maşinile de nuntă şi dricurile.

Din acest motiv, Mdina este supranumit de locuitori şi vizitatori „Oraşul Tăcerii'.

Mdina, plimbări lungi şi obiective turistice

Plimbările lungi pe străzile din piatră din Mdina îţi dau ocazia să descoperi fiecare monument, despre care oamenii de prin partea locului îţi pot spune poveşti şi legende vechi de mii de ani. În plus, fiind un oraş mic, cu o suprafaţă mai mică de un km pătrat, poţi hoinări toată ziua, de dimineaţă şi până seara târziu, la luminile lămpilor de pe stradă, fără să-ţi faci griji că te-ai putea rătăci.

În drumul tău vei întâlni Catedrala Sf. Paul, reconstruită în stil baroc între anii 1697 şi 1702, după ce clădirea iniţială a fost distrusă de marele cutremur din Malta din 1693.

Muzeul catedralei include mai multe colecţii, printre care una de monede din Malta secolului IV î.Hr., gravuri de lemn cu reprezentări din viaţa Fecioarei Marea, picturi şi manuscrise din perioada Inchiziţiei malteze.

Un alt obiectiv turistic important este medievalul Palat Falson, care include colecţiile de artă ale căpitanului Gollcher, un muzeu cu suveniruri, cărţi poştale şi daruri, iar pe acoperişul clădirii este o cafenea de unde poţi admira panorama, în timpul unei gustări dulci şi a unei băuturi calde.

Oraşul medieval Mdina este cea mai bună alegere pentru cei care au nevoie de o vacanţă liniştită, departe de grijile cotidiene. Pregăteşte-te să intri într-o atmosferă desprinsă parcă din vremuri de mult apuse şi profită de fiecare clipă petrecută aici.

Early booking Malta

Hotel Bella Vista 4* – de la 299 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel – 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92 (pachet Seniori)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta