Depășește-ți limitele cu pole fitness

nadia budurusi

Nadia Buduruși este singurul antrenor român certificat internațional pentru a preda pole fitness, acest sport solicitant și atât de senzual.

Într-o rochie lunga, vaporoasă, Nadia Buduruși își începe dansul. Coregrafia presupune o combinație de exerciții complexe, care însa nu-i pune nici o problema dansatoarei.

Grațioasa, sexy și naturală în același timp, ea reușește sa capteze privirile tuturor, cu atât mai mult cu cât dansul este executat, integral, la bara. Un moment de tăcere în sala și… aplauze! Nadia Buduruși este deja un nume în lumea pole fitnessului, un sport care combină elemente de fitness, aerobic și yoga.

Anul trecut a câștigat titlul de Miss Pole Dance, în Marea Britanie, iar anul acesta a repetat experiența chiar la noi în țara, unde s-a ocupat și de organizarea, pentru prima oara în România, a Campionatului Mondial de Pole Sport și Fitness „World Pole Dance'.

Dacă în străinătate, acest sport senzual și dificil, deopotriva, – cel puțin la prima vedere – nu mai are nevoie de nici o prezentare, la noi abia își face intrarea printre cele consacrate.

„Cred ca prejudecata cea mai mare este faptul ca lumea înca nu îl privește ca pe un sport, ci îl asociaza cu ideea de striptease. Dar majoritatea scepticilor, după ce încearcă o ședința, își schimba radical parerea, pentru ca ajung la concluzia ca este chiar mai solicitant decât majoritatea sporturilor pe care le practică', explică Nadia.

„Aș putea spune ca pole fitnessul devine o alternativa distractiva și o modalitate de a arde calorii într-un timp cât mai scurt. Pole fitnessul este o modalitate excelenta de a-ți depasi limitele în ceea ce priveste un antrenament clasic la sala, dar în acelasi timp un motiv în plus de a te relaxa.

Cu toții suntem în cautare de noi activitați care sa ne deconecteze de la stresul cotidian, iar când vine vorba de mersul la sala, majoritatea renunța din cauza monotoniei. Într-o ședința de pole fitness putem arde pâna la 500 kcal/ora.

O familie de acrobați

Cu parinți acrobați, inevitabil, de la cinci ani, lumea Nadiei s-a confundat cu cea a acrobației și a circului. Iar atunci când a venit timpul sa mearga mai departe – dorința de nou, sarcina, precum și mai multe intervenții chirurgicale –, a gasit alte moduri de a-și exploata cunoștințele și talentul:

„Lumea acrobației este lumea în care am crescut și în care ma regasesc cel mai bine. Locul meu de joaca era scena și preferam sa ma antrenez, uneori pe ascuns, decât sa pierd vremea prin fața blocului.

În cariera mea artistica, parinții au jucat cel mai important rol. Au fost gimnaști de performanța și acrobați de excepție în lumea circului – tata a fost al doilea om în lume care a realizat un triplu salt la trapezul zburator în anii 70, iar mama, singura femeie care a executat un dublu salt cu pirueta de la trapez la trapez, performanța înca neegalata.

Ramâne de vazut daca și fiica mea îmi va urma pasiunea în lumea sportului, ceea ce nu ar fi surprinzator, având în vedere ca acum, la doar 3 ani, Siria se dovedește a fi o fire foarte energica, dornica de mișcare și de dans.

„Știu cât de important este sportul în viața unui copil sau a unui adult și de aceea ma bucur mult ca a moștenit aceasta pasiune. Pe viitor mi-ar placea sa o înscriu la un curs de patinaj, restul va depinde numai de ea. Nu vreau sa se simta constrânsa și va continua doar daca va fi atrasa de aceasta disciplina', marturisește dansatoarea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sport si sanatate