Deodorante cu substanță nocivă care poate cauza cancer

S-a descoperit că spray-urile de corp antiperspirante și anumite deodorante conțin niveluri ridicate de benzen cancerigen, a declarat un laborator de testare independent într-o petiție depusă recent la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente.

Spray-urile sunt o parte dintr-un șir de produse cu aerosoli care conțin substanța chimică care cauzează cancer, inclusiv creme de protecție solară și antifungice. La începutul acestui an, Johnson & Johnson a retras anumite spray-uri de protecție solară cu aerosoli sub mărcile Neutrogena și Aveeno.

Eforturile de a scoate produsele contaminate de pe rafturi au venit după ce Valisure , un laborator de testare independent din New Haven, Connecticut, a alertat FDA cu privire la descoperirile sale de benzen în produsele de îngrijire solară în luna mai.

Valisure a continuat în ultimele luni prin testarea a 108 loturi de spray-uri antiperspirante și deodorante de la 30 de mărci și a detectat benzen în 59 de loturi la niveluri de triplu față de cantitatea găsită în cremele de protecție solară și detaliată în petiția adresată FDA.

Spray-urile antiperspirante de la mărcile Procter & Gamble Co. Old Spice și Secret au conținut cele mai ridicate niveluri de benzen. Majoritatea spray-urilor pe care Valisure le-a găsit că au benzen erau destinate doar pentru axile, deși laboratorul a găsit niște benzen într-un deodorant spray Victoria’s Secret & Co. menit să fie folosit pe tot corpul și un spray destinat zonei intime.

David Light, directorul executiv al Valisure, a spus că este îngrijorat că această contaminare ar putea proveni de la materiile prime pe care companiile le folosesc ca propulsori, cum ar fi butanul și propanul.

„Butanul este un fluid mai ușor. Propanul este același lucru pe care îl folosiți pentru a vă aprinde grătarul. Aceste gaze ies din pământ, la fel ca și benzenul. Benzenul este un contaminant cunoscut al acestor produse. Se pare că acești propulsori sunt sursa', a spus Light.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri