Declarații șocante ale mamei fetiței de patru ani din Iași, moartă de Covid-19. Ce acuzații aduce medicilor?

Fetița de patru ani din Iași care a murit, ieri, avea mai multe probleme de sănătate. Micuța a fost adusă de mama ei la spital în stare gravă după ce a avut convulsii și febră, însă medicii nu au mai reușit să o salveze.

Mamei copilei a declarat că ar fi aflat că micuța ar fi murit din cauza coronavirusului din presă, și nu de la Direcția de Sănătate Publică Iași. De asemenea, aceasta a mai spus că cea mică făcea febră din cauza sindromului genetic de care suferea.

„A intrat în convulsii, lucru care s-a mai întâmplat, a ieşit din convulsii, dar a continuat febra. Vineri noapte, a intrat din nou în convulsii, doar că atunci când a ieşit din criză, a rămas cu guriţa încleştată, uşor vineţie şi în continuare nu era conştientă', a declarat mama fetei.

Medicii din Spitalul „Sfânta Maria' din Iași au reușit să o stabilizeze pe cea mică, însă nu pentru mult timp. Din cauza unor complicații, doctori au fost nevoiți să o intubeze. În timp ce micuța urma să primească tratament, mama ei a spus că nu i s-a făcut nici un test de depistare a coronavirusului, iar acest lucru nu s-a întâmplat nici până în momentul în care a fost declarată decedată. Mai mult de atât, mama fetei a făcut testul și a ieșit negativ.

„Nu era timp de prelevat un test'

„Nu era timp să gândeşti, branule peste branule peste tot. La un moment dat am auzit strigătul înfiorător: Aduceți repede odată sângele că moare! Nu era timp de prelevat un test. Era o forfotă continuă, adu adrenalina, adu bicarbonat, încontinuu se băgau seringi în branulele copilului', a continuat mama răpusă de durere.

Pentru că era convinsă că fiica sa nu a fost testată și văzând că medicii nu o mai pot readuce la viață, femeia a plecat acasă, urmând să vină a doua zi pentru a-i ridica trupul neînsuflețit.

La scurt timp, aceasta a fost sunată de DSP Iași, iar reprezentanții instituției i-au comunicat că fetița avea coronavirus. La ora 14:19 a fost ultima oară când și-a văzut fetița fără viață și solicitând analizele minorei, mama a văzut că ora trecută pe eșantioanele de probe nu corespunde cu nici un interval orar.

S-au recoltat probe copilei, pe sonda de intubaţie

Medicii de la Spitalul „Sfânta Maria' au declarat că în urma analizelor făcute copilului, infecția era prezentă în corpul ei. Din păcate nu a mai fost salvată din cauza afecțiunilor preexistente.

„Pe tomograful de plămân toracic arătau leziuni pulmonare foarte grave. Practic, acest copil nu mai avea cu ce să respire. S-a făcut resuscitare la pacient. Data pe acel buletin nu s-a pus în clipa respectivă, pentru că lumea avea grijă să scoată pacientul, nu să transmită proba la laborator în clipa aceea. Ora respectivă nu este ora prelevării, ci este ora când se introduce în calculator cererea de analiză. I s-a recoltat şi mamei, PCR, i s-a recoltat şi copilei, pe sonda de intubaţie. Recolta a fost făcută de medicul anestezist', a declarat directorul medical al spitalului „Sf. Maria' din Iaşi.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri