Decizie radicală privind școala din Uvalde unde un adolescent a ucis 19 copii și 2 profesori: „Nu am putea cere niciodată unui copil sau unui profesor să…”

Pe 24 mai, un adolescent înarmat a deschis focul la școala primară Robb din Uvalde, Texas, ucigând 19 copii și 2 profesori.

Școala primară Robb va fi demolată, a declarat primarul din Uvalde, Texas, la puțin mai puțin de o lună după ce un schimb de focuri îngrozitor s-a soldat cu moartea a 19 elevi și 2 profesori.

În timpul unei ședințe a consiliului municipal de marți seară, filmată de către KENS, afiliat CBS din San Antonio, primarul din Uvalde, Don McLaughlin, a fost întrebat de un participant ce se va întâmpla cu școala.

„Am avut o discuție cu directorul și acea școală va fi demolată. Nu am putea cere niciodată unui copil să se întoarcă sau unui profesor să se întoarcă în acea școală”, a spus McLaughlin, scrie People.

Tot marți, directorul Departamentului de Siguranță Publică, Steve McCraw, a apărut în fața unei comisii a Senatului texan pentru a vorbi despre răspunsul poliției la atacul în masă din 24 mai, declarând că ofițerii ar fi putut să-l oprească pe atacator dacă comandantul nu ar fi ezitat.

McCraw a fost tranșant, afirmând că răspunsul forțelor de ordine a fost “un eșec lamentabil” și susținând că poliția ar fi putut să-l oprească pe atacator în trei minute de la sosirea la școală.

„Ofițerii aveau arme, copiii nu aveau niciuna. Ofițerii aveau veste antiglonț, copiii nu aveau niciuna. Ofițerii aveau pregătire, ei nu aveau niciuna. O oră, 14 minute și opt secunde. Atât au așteptat copiii și profesorii în camera 111 pentru a fi salvați',a declarat McCraw în timpul audierii, urmărită de sursa citată.

McCraw a dat vina în mod direct pe șeful poliției, Pete Arredondo, care era comandantul la fața locului, chiar dacă ulterior a declarat că nu avea habar că el era la conducere. În mărturia sa, McCraw a spus că Arredondo a pus viețile ofițerilor săi înaintea celor ale copiilor.

El a expus metodic fapte incontestabile: ofițerii cu puști au ajuns la fața locului în câteva momente, iar ușile sălii de clasă nu puteau fi încuiate din interior.

Înregistrarea video de la fața locului pare să indice că ofițerii nici măcar nu au încercat să deschidă ușile, care probabil erau deja deblocate, și, în schimb, au așteptat mai mult de o oră pentru a primi cheile de la sălile de clasă.

„Nu vreau să fiu hipercritic cu comandantul de la fața locului. Dar acestea sunt faptele. Acest lucru a dat profesia noastră înapoi cu un deceniu', a declarat McCraw marți, 21 iunie.

Ancheta privind răspunsul poliției este în curs de desfășurare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri