Decizia luată de CNCD după ce Bianca Drăgușanu a spus că „dacă nu ești înaltă, nu ești om, ești pitic”: „Analizăm aceste afirmații”

Invitată acum câteva săptămâni în emisiunea online a lui George Tănase, Bianca Drăgușanu a spus că dacă nu ești înaltă, nu ești om, ești pitic'. Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat și a început o anchetă.

Cristian Jura, secretarul de stat CNCD, a făcut primele declarații despre acest subiect pentru Fanatik. 'Având în vedere afirmațiile făcute de doamna Drăgușanu în cadrul podcast-ului ZigZag, moderat de domnul George Tănase de sâmbătă, 17 Septembrie 2022, difuzat pe canalul de YouTube theXclusive, am decis să mă autosesizez și să analizăm în cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării dacă aceste afirmații se încadrează în limitele libertății de exprimare sau constituie o încălcare a dreptului la demnitate al femeilor', a declarat acesta.

bianca-dragusanu-CNCD-5SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

Cristina Jura a mai adăugat ce se poate întâmpla după această analize, fie poate fi vorba de o amendă sau de o postare publică a vedetei cu rezumatul hotărârii de constatare. „Urmează să obținem transcriptul emisiunii ca să vedem cu exactitate afirmațiile făcute de doamna Drăgușanu și să cităm părțile pentru a fi audiate. Vom analiza probele și declarațiile doamnei Drăgușanu. Nu doresc să mă antepronunț. Strict procedural, pentru afirmații ce aduc atingere dreptului la demnitate personală a unui grup de persoane, amenda minimă este în cuantum de 2.000 de lei, iar amenda maximă este în cuantum de 100.000 de lei.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării poate obliga partea care a săvârșit fapta de discriminare să publice, în mass-media, un rezumat al hotărârii de constatare', a mai punctat Cristian Jura.

Mai multe asociații s-au sesizat după afirmațiile Biancăi Drăgușanu, au transmis mesaje dure în mediul online.

„Este o declarație discriminatorie la adresa femeilor care sunt scunde. Este inacceptabil, este lipsă de respect și demnitate la adresa femeilor care nu sunt înalte. Cred că ar fi bine să existe o sancțiune, pentru a arăta că o astfel de declarație nu este binevenită în spațiul public și persoanele care apar la televizor sau în diverse spații să fie atente la felul cum se raportează la cei din jur și la diferențele dintre oameni. O să vedem dacă și noi o să putem face asta. Conform legii, orice persoană lezată se poate adresa și instanțelor și CNCD-ului', a declarat Tudorina Mihai, vicepreședinta asociației Front, conform fanatik.ro.

Ce a declarat Bianca Drăgușanu

Invitată în emisiunea online moderată de George Tănase și difuzată pe canalul de YouTube theXclusive, Bianca Drăgușanu a spus că, în opinia ei, dacă nu ești înaltă, nu ești om. Ești pitic'.

„De exemplu, uite, despre Kim. Eu cred că dacă ea ar fi fost o femeie un pic mai înaltă, măcar cu vreo 10-15 cm, cred că era mai mișto decât e. Dar are niște forme pe care eu mi le doresc și lucrez la asta. Doar că ea e foarte pitică, așa. Mie mi se pare că dacă nu ești înaltă, nu ești om. Ești pitic. Da, măi, dar nu mă mai face să zic lucruri…Eu, pentru că sunt înaltă, îmi plac femeile înalte. Asta nu înseamnă că am vreo problemă cu femeile care sunt scunde, dimpotrivă, au și ele norocul lor că pot să ia ditamai papainoagele în picioare și să pară înalte. Ai avantaje și dezavantaje.

Deci nu înțelege greșit, că nu vreau să devină o chestie virală și împotriva mea. Oricum, mă doare la papuc, dar mă rog… Fiind mică de înălțime ai multe avantaje, probabil ești mai rapidă, probabil ai mai multă energie, probabil poți să îți iei tocuri de 15-18 cm, care sunt foarte sexy. Fiind înaltă, ai foarte multe dezavantaje, dar eu cred că femeile cu adevărat frumoase sunt femeile înalte. Miss Universe de ce are un metru 80, de exemplu? Dintotdeauna, de când există Miss pe planetă?', a declarat Bianca Drăgușanu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete