Deborah James a murit de cancer intestinal la vârsta de 40 de ani. Ultimele cuvinte dedicate copiilor ei te vor cutremura: „Vreau ca ei să-și amintească de mama lor excentrică și nebună”

Deborah James, editorialista de la Sun, a murit de cancer intestinal la doar 40 de ani. Mama a doi copii, cunoscută drept BowelBabe de comunitatea ei de fani de pe Instagram, a fost diagnosticată cu cancer intestinal incurabil cu câteva zile înainte de Crăciunul din 2016, la vârsta de 35 de ani.

După ce a renunțat luna trecută la tratamentul activ și s-a mutat în casa părinților ei pentru a-și petrece ultimele zile din viața, a început să strângă fonduri pentru fundația sa. Suma totală a ajuns la un total uimitor de 6,7 milioane de lire sterline. Fanii au aflat de moartea ei printr-o postare pe Instagram împărtășită de pe contul ei pe 28 iunie.

„Suntem profund întristați să anunțăm moartea lui Dame Deborah James, cea mai uimitoare soție, fiică, soră, mămică. Deborah s-a stins din viață astăzi (n.r. 28 iunie) în mod pașnic, înconjurată de familia ei. Deborah, pe care mulți dintre voi o cunoașteți sub numele de Bowelbabe, a fost o sursă de inspirație și suntem incredibil de mândri de ea și de munca și angajamentul ei pentru campanii caritabile, strângerea de fonduri și eforturile ei nesfârșite de a sensibiliza publicul cu privire la cancerul care a atins atât de multe vieți.

Deborah și-a împărtășit experiența cu întreaga lume pentru a crește gradul de conștientizare, pentru a sparge barierele, pentru a contesta tabuurile și pentru a schimba conversația despre cancer. Chiar și în cele mai dificile momente, determinarea ei de a strânge bani și de a sensibiliza a fost inspiratoare.

Vă mulțumim că ne-ați acordat timp în privat ca familie și așteptăm cu nerăbdare să continuăm moștenirea lui Deborah mult timp în viitor prin intermediul @bowelbabefund. Vă mulțumim că ați jucat rolul vostru în călătoria ei, sunteți cu toții incredibili”, a fost mesajul transmis de pe contul jurnalistei britanice, potrivit The Sun.

Deborah James, ultima scrisoare pentru fani

Ea a scris o ultimă scrisoare către susținători înainte de a muri. Cuvintele ei au fost împărtășite în postarea de pe Instagram.

„Găsiți o viață de care merită să vă bucurați, asumați-vă riscuri, iubiți profund, nu aveți regrete, și întotdeauna, întotdeauna aveți o speranță rebelă. Și, în cele din urmă, verificați-vă caca, ar putea să vă salveze viața”, a spus ea.

În ciuda faptului că i s-a spus că are opt la sută șanse de a trăi cinci ani, Deborah a sfidat șansele puse împotriva ei.

După ce și-a sărbătorit cea de-a 40-a aniversare în octombrie anul trecut, o aniversare la care nu a visat niciodată că va trăi, curajoasa militantă a marcat împlinirea a cinci ani câteva luni mai târziu.

Deborah a împărtășit fiecare pas al călătoriei sale cu cititorii Sun în rubrica sa “Things Cancer Made Me Say” (Lucruri pe care cancerul m-a făcut să le spun) și cu armata sa de urmăritori loiali din rețelele de socializare.

Ea a continuat să prezinte podcastul premiat al BBC You, Me and the Big C împreună cu alți pacienți bolnavi de cancer, Rachael Bland, care a decedat în septembrie 2018, Lauren Mahon și soțul lui Rachael, Steve.

În cei cinci ani și jumătate de la diagnosticarea ei, Deborah a schimbat conversația în jurul cancerului intestinal, sporind conștientizarea vitală și eliminând tabuurile.

Ea a bătut neobosită toba F*** Cancer, scriind o carte cu același nume, și a jurat să facă tot ce poate pentru a-i ajuta și pe alții să evite soarta ei.

Inspirația ei a fost dragostea feroce pe care o avea pentru copiii ei, Eloise, 12 ani, și Hugo, 14 ani.

Ea a visat la un viitor în care ei nu ar trebui să se teamă de cancer, în care un leac ar fi disponibil cu ușurință și în care boala nu ar mai fi un ucigaș.

“Vreau ca ei să-și amintească de mine ca fiind pasionată de viață și de a trăi și pasionată de ei.

Vreau ca ei să-și amintească de mama lor excentrică și nebună, care dansa cu ei în ploaie, bea vin și râdea când îi venea să plângă.

Vreau ca ei să fie mândri de mine, pentru că am avut un impact și am sensibilizat publicul cu privire la cancer și la semnele și simptomele acestuia.

Vreau ca ei să trăiască într-o lume în care să nu fie nevoiți să își facă griji în legătură cu cancerul și vreau să știe că am făcut tot ce am putut pentru ca acest lucru să se întâmple pentru ei.

Vreau ca ei să crească fără regrete, să pună sănătatea pe primul loc, să trăiască clipa și să profite la maximum de fiecare ocazie. În cele din urmă, regreți doar șansele pe care nu ți le-ai asumat. Nu amânați lucruri, nu regretați că nu v-ați văzut cu cei dragi. Ridică-te și trăiește momentul, și fă-ți acele amintiri acum', a scris ea intr-un editorial emoționat.

Iar despre soțul ei alături de care a trăit o frumoasă poveste de dragoste care a durat 13 ani, Deborah a spus într-o rubrică pentru a marca cea de-a 40-a aniversare: “Seb este stânca mea, este persoana care mă ține în brațe la 3 dimineața, când sunt mistuită de frică și plâns. Este un tată genial și știu că, dacă va veni ziua în care nu voi mai fi prin preajmă, toate dorințele mele pentru copii vor fi respectate.”

Deborah jamesSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 7

În încercarea sa de a sparge “tabuurile legate de caca”, ea s-a îmbrăcat în emoji pentru a normaliza conversațiile legate de schimbarea obiceiurilor intestinale, un simptom cheie cu care s-a confruntat în cele șase luni care au precedat diagnosticul său.

Într-un tweet personal, prințul William și Kate Middleton au lăudat-o pe Deborah după ce au donat pe pagina ei de strângere de fonduri, scriind: “Din când în când, cineva captează inima națiunii cu entuziasmul său pentru viață și dorința tenace de a da înapoi societății.

“@bowelbabe este una dintre acele persoane speciale. Eforturile ei neobosite de a crește gradul de conștientizare a cancerului intestinal și de a pune capăt stigmatizării tratamentului sunt inspiratoare.

“Suntem atât de triști să auzim recenta ei actualizare, dar suntem încântați să sprijinim @bowelbabef, care va beneficia, printre altele, de @royalmarsdenNHS.

“Deborah, gândurile noastre sunt cu tine, familia ta și prietenii tăi. Îți mulțumim că ai dat speranță atât de multor persoane care trăiesc cu cancer. W & C.”

Ea a dezvăluit, de asemenea, că și-a planificat înmormântarea, care va avea loc în Barnes, în apropiere de locul unde se află casa familiei sale.

În ultimul său articol emoționant pentru The Sun, ea a scris: “Acum am intrat în îngrijirea de sfârșit de viață la domiciliu, unde nu există monitorizare și luăm totul zi de zi, totul se rezumă la gestionarea simptomelor și la încercarea de a mă face să mă simt confortabil și de a-mi îndeplini dorințele pentru a încerca să am o moarte de cea mai bună calitate posibilă.

Am făcut ceea ce mi-am dorit dintotdeauna să fac, și anume să mă duc la casa părinților mei și să fiu înconjurată de familia mea incredibilă și să privesc cu uimire cum reușesc cumva să zâmbească prin durerea inimii.

Și mă liniștește să știu că, deși s-ar putea să nu mai fiu aici în curând, lucrurile vor fi bine, pentru că împreună pot trece peste asta, cea mai grea situație.”

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din #NUcancerului