De la stația de autobuz până la activitățile de după școală, iată cum copiii pot rămâne în siguranță în timpul acestei creșteri a variantei Delta

În curând, elevii se întorc la școală cu o provocare pe care nu au avut-o anul trecut. Contagioasa variantă Delta afectează în mod special tineretul, inclusiv copiii.

Cea mai bună armă pentru elevii cu vârsta peste 12 ani este vaccinarea, spune Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Dar și cei mai mici au, de asemenea, modalități de a evita infectarea cu varianta Delta. Iată cum elevii pot rămâne sănătoși înainte, în timpul și după școală.

Simptomele minore care au putut fi trecute cu vederea în trecut, cum ar fi secrețiile nazale, nu ar trebui ignorate acum, a spus medicul pediatru Dr. Steven Abelowitz, director medical regional al Coastal Kids Pediatrics din California.

„Odată cu creșterea actuală a cazurilor de Covid, în special la copii, se recomandă ca părinții copiilor, chiar și cu simptome minore, să contacteze medicul pediatru pentru a exclude variante infectării cu Covid-19', a spus Abelowitz, potrivit recomandărilor CDC, scrie CNN.

Desigur, unii copii pot fi asimptomatici. Așadar, măsurile de precauție în timpul altor părți ale zilei sunt importante.

Pe drumul de întoarcere spre casă, copiii se pot opri să mai discute cu prietenii, însă potrivit medicului Leana Wen, în aer liber „riscul de a dobândi coronavirus este foarte mic'.

„Prin urmare, așteptând la stația de autobuz, la pauză sau ieșind de la școală, măștile pot fi scoase'. Dar dacă sunt mulți copii înghesuiți, „chiar dacă sunt în aer liber, avantajele măștilor vor depăși dezavantajele', a spus Abelowitz.

În autobuz purtarea măștii este absolut esențială, deoarece este un spațiu închis. Recomandarea tuturor specialiștilor este ca măștile să fie omologate cu trei straturi și să acopere nasul și gura.

„Există, de asemenea, KN95, în funcție de vârsta copilului, care sunt chiar mai bune. Dar masca ar trebui să fie cel puțin o mască chirurgicală cu 3 straturi. O mască de pânză nu este suficientă.”

Cercetările au arătat că măștile chirurgicale purtate corespunzător oferă în general mai multă protecție decât o mască de pânză. Dacă se folosește o mască de pânză, CDC a spus că ar trebui să aibă mai multe straturi.

Cât despre evenimentele de după școală, se recomandă ca toți cei prezenți să fie vaccinați, în caz contrar se recomandă purtarea măștii, distanțarea socială și aerisirea încăperii.

Importanța măștilor în acest an: CDC recomandă elevilor de la grădiniță până la clasa a 12-a să poarte măști în școală, deoarece varianta Delta este foarte contagioasă se răspândește cu rapiditate. Academia Americană de Pediatrie recomandă acum măști în școli pentru toată lumea de peste 2 ani.

Varianta Delta a schimbat „jocul'

Noile cazuri pediatrice de Covid-19 sunt “semnificativ mai mari decât acum câteva luni și cresc destul de rapid. Știm că măștile reduc șansele de răspândire. Știm că există o creștere semnificativă a variantei Delta. Dacă aceste numere nu sunt controlate, în cele din urmă, din păcate, copiii vor intra din nou în online', spune medicul pediatru Dr. Steven Abelowitz.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate