Viața multora dintre noi este o luptă continuă cu kilogramele în plus. Iar cele care nu au de dus o luptă continuă cu siguranță au perioade în care 2-3-4 kilograme peste greutatea normală le dau bătăi de cap.
De această dată, îți propunem să te aliezi cu unul dintre cei mai înverșunați dușmani ai kilogramelor în plus, plantele. Există mai multe tipuri de plante care te ajută să slăbești:
Plante diuretice
Plantele diuretice sau drenante favorizează eliminarea apei din țesuturi și a toxinelor acumulate în organism. Acest tip de detoxifiere ne permite astfel nu doar să scăpăm de câteva kilograme, dar și să obținem o piele fină și suplă.
Printre plantele cu acțiune drenantă se numără urzica, păpădia, ceaiul verde, coada-șoricelului. Dacă nu le poți culege tu însăți, le poți achiziționa din magazinele naturiste sau farmacii sub formă de capsule, tinctură sau ceai.
Pentru a obține rezultatul dorit, va trebui să faci o cură de o lună, respectând dozajul specificat în prospect sau recomandat de farmacist. Indiferent de forma de aministrare, va trebui să bei aproximativ 1.5 litri apă zilnic pentru a stimula eliminarea excesului de apă din organism și a crește eficiența acestor preparate pe bază de plante.
Plante care accelerează metabolismul
Substanțele active pe care le conțin aceste plante acționează direct asupra procesului de ardere a grăsimilor. Acestea accelerează consumul de energie obligând astfel organismul să utilizeze rezervele de grăsime.
Cele mai eficiente plante care au acest efect sunt guarana și ceaiul verde, care au o concentrație ridicată de cofeină. Această substanță accelerează metabolismul celular și este ingredient de bază în numeroase creme de slăbire.
Plante care inhibă apetitul
Există anumite plante care inhibă pofta de mâncare și care pot fi administrate sub diverse forme în scopul reglării apetitului în timpul unei diete. Ele conțin mucilagii și fibre, care își măresc volumul în stomac, dând astfel senzația de sațietate. Un alt beneficiu al administrării acestor plante este și faptul că acestea contribuie la îmbunătățirea digestiei. În plus, betacarotenul, vitaminele și mineralele care intră în compoziția lor purifică ficatul și favorizează reglarea nivelului glicemiei și al colesterolului din sânge.
Din această categorie fac parte plante precum păpădia, agar-agar, psyllium, algele sau rădăcina de konjac. De aceste plante nu trebuie, însă, să abuzezi. Preparatele pe baza lor trebuie administrate cel mult trei săptămâni și nu trebuie să înlocuiască în niciun caz alimentația variată.
Cum să lupți eficient împotriva kilogramelor în plus
Ceea ce trebuie însă să reții este faptul că aceste plante nu pot duce singure lupta împotriva kilogramelor în plus. Cel mai puternic aliat împotriva excesului de grăsime îl reprezintă alimentația echilibrată. Pentru rezultate optime, alimentației echilibrate și plantelor ar trebui să li se adauge activitatea fizică. Iar dacă timpul nu-ți permite să faci mișcare într-un cadru organizat, la o sală de fitness sau de aerobic, poți opta pentru plimbările pe jos care nu trebuie să fie mai lungi de 30 de minute. Oricât de ocupată ai fi, cu siguranță îți poți rezerva jumătate de oră pe zi în care să-i dai o mână de ajutor organismului tău.