De ce variola maimuțelor s-ar putea transmite la femeile însărcinate?

Pe măsură ce cazurile de variola maimuțelor continuă să crească la nivel global, femeile însărcinate au fost avertizate să se ferească de semne și simptome.

Majoritatea persoanelor care fac virusul vor avea o boală ușoară, dar poate fi deosebit de periculoasă pentru cei mai vulnerabili din societate.

Până în prezent, majoritatea cazurilor au fost observate la bărbați, dar infecția este ușor de transmis, deoarece este transmisă prin contactul cu pielea. Experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au avertizat în această săptămână că răspândirea continuă a virusului este îngrijorătoare pentru anumite grupuri de oameni.

„Sunt îngrijorat de transmiterea susținută, deoarece ar sugera că virusul se instalează și s-ar putea muta în grupuri cu risc ridicat, inclusiv copiii, imunodeprimați și femeile însărcinate', a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit The Sun.

Femeile însărcinate sunt mai predispuse la îmbolnăviri, din cauza faptului că sistemul lor imunitar este compromis. Anumite părți ale sistemului imunitar al unei femei însărcinate sunt îmbunătățite, în timp ce altele sunt afectate.

Din această cauză, femeile însărcinate sunt în pericol, deoarece devin mai vulnerabile la viruși precum variola maimuței și Covid-19. Infecțiile cu acest microb au atins acum peste 3.400 de persoane la nivel mondial.

În România, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut câteva declarații referitoare la prevenția unei infectări cu virusul variolei maimuțelor. Acesta a recomandat folosirea prezervativului sau chiar abstinența în cazul relațiilor pasagere.

Calea de transmitere sexuală este una dintre cele importante la această boală și evitarea relațiilor cu persoane cunoscute în mod evident este o măsură de protecție individuală pe care putem să o luăm cu toții cei care suntem la risc sau persoane care sunt la risc pentru așa ceva’, a declarat Rafila, informează Mediafax.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri