De ce trebuie să fii atent atunci când încerci să scapi de caniculă: „Aproape că am murit doar pentru că am băut apă pentru a mă răcori”

Un bărbat care a fost la un pas de moarte după ce a băut apă pentru a se răcori pe timp de caniculă îi avertizează pe alții să nu repete greșeala lui. Adam Schaub lucra pe o căldură de 37 de grade Celsius când a decis să ia o pauză și să se răcorească.

A băut două sticle de apă rece ca gheața și apoi s-a așezat în cabina unui camion cu aer condiționat. Postând un avertisment pe Facebook în 2018, Adam a spus: „Apa rece este bună, deci cum ar putea fi rea? Ei bine, ieri, am aflat”.

Dar, odată intrat în cabină, Adam a început brusc să se simtă „ciudat” și apoi a început să vadă pete.

„Mi s-a făcut extrem de greață, iar mâinile și picioarele au început să mă furnice”, a spus Adam, din Houston, Texas.

A încercat să fugă spre ușă, dar înainte de a-și da seama, a căzut cu fața la pământ. Tatăl lui Adam, îngrozit, l-a șters pe față și a încercat să-l aducă în fire. Din nefericire, Adam nu și-a revenit câteva minute și au fost chemați paramedicii.

Aceștia i-au spus lui Adam ceva ce n-ar fi crezut că va auzi niciodată: apa rece i-a provocat un șoc în organism.

„Dacă bei ceva foarte rece, foarte repede, temperatura rece de pe cerul gurii stimulează nervii de acolo. Asta, la rândul său, duce la contracția rapidă, apoi la extinderea micilor vase de sânge din sinusuri”, a declarat pentru The Sun medicul de familie Sarah Jarvis.

Creierul întrerupe mesajele de la acești nervi ca provenind din fruntea ta, deoarece același nerv îți alimentează fruntea. Odată ce se întâmplă acest lucru, de obicei ai o durere bruscă, dar te poate face să te simți amețit.

„Toate simptomele pe care le descrie par a fi premergătoare unui episod de leșin, care se datorează adesea lipsei de sânge în creier”, a adăugat medicul.

De asemenea, aceasta a mai precizat că a spus că nu este neobișnuit ca oamenii să se simtă rău din cauza consumului prea rapid de lichide reci. În urma incidentului, lui Adam i s-a spus că cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faci dacă vrei să te răcorești este să bei apă rece, dar numai în înghițituri. Pentru o rehidratare rapidă, apa la temperatura camerei este ideală.

Ce se întâmplă atunci când un om intră în șoc termic?

Șocul cauzat de apă rece face ca vasele de sânge din piele să se strângă rapid și determină creșterea ritmului cardiac al unei persoane. Pe măsură ce tensiunea arterială crește, inima trebuie să lucreze mai mult și este supusă la efort. Acesta poate duce la stop cardiac la persoane de orice vârstă. În unele cazuri, șocul din cauza apei reci poate duce chiar și la înec.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate