De ce trebuie să ai o Crăciuniță în casă și cum o îngrijești ca să reziste cât mai mult timp?

Pe lângă bradul împodobit, un alt simbol al sărbătorilor de iarnă este Crăciunița. Această plantă nu lipsește din nicio casă și înfrumusețează rapid orice spațiu.

Crăciunița mai este cunoscută și sub denumirea de “Steaua Crăciunului” sau “Floarea Noptii Sfinte” și în această perioadă din an se bucură de un succes fantastic. Felul în care reușește să își schimbe frunzele din verde în roșu este cu adevărat fascinant și înainte de Crăciun, foarte multe persoane achiziționează o astfel de plantă.

De ce trebuie să ai o Crăciuniță în casă?

Pe lângă faptul că îți înfrumusețează întreaga locuință, există și un alt motiv pentru care ar fi bine să ai o Crăciuniță în casă. Se spune că cei ce au o astfel de plantă pe masa de Crăciun vor atrage norocul și vor avea parte de sărbători frumoase și liniștite. Această plantă este considerată simbolul credinței, purității, încrederii și descrie cel mai bine miracolul de Crăciun.

Care este povestea Crăciuniței?

De-a lungul timpului au apărut mai multe legende care se leagă de planta pe care toată lumea o cumpără de Crăciun. Cea mai cunoscută poveste este cea a unei fetițe care voia să meargă la slujba de Crăciun, dar pentru că era foarte săracă, aceasta nu avea ce daruri să ducă la biserică. Astfel, fetița a adunat mai multe frunze de pe stradă și le-a dus în biserică, convinsă fiind că orice dar este important. În momentul în care a pășit în biserică, frunzele s-au înroșit și acest lucru a fost considerat un adevărat miracol de Crăciun.

Cum îngrijești Crăciunița ca ea să reziste cât mai mult timp?

Chiar dacă în perioada Crăciunului se transformă spectaculos, după o perioadă, Crăciunița își pierde culoarea puternică. Pentru ca această plantă să reziste cât mai mult timp trebuie să ții cont de câteva sfaturi prețioase.

În primul rând, trebuie să știi că nu trebuie să muți Crăciunița în diferite locuri, ci este necesar să alegi locul potrivit de la început. Indicat este să o poziționezi într-un loc luminos, dar nu la fereastră și asta pentru că lumina mult prea puternică ar putea să distrugă planta. În plus, temperatura nu trebuie să scadă sub 15 grade, asta dacă nu vrei ca planta să aibă de suferit. Udatul Crăciuniței nu este o sarcină care să îți dea prea mare bătaie de cap. Crăciunița nu are nevoie de o cantitate prea mare de apă, motiv pentru care ar fi bine să o uzi doar de 2-3 ori pe săptămână. Începând cu luna martie, această plantă intră într-o perioadă de stagnare și va avea nevoie de mai puțină apă decât în mod normal. Doar câteva picături o dată pe săptămână îi vor fi suficiente.

Vezi toate sfaturile despre cum ingrijesti Craciunita!

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Târguri de Crăciun 2017, în România

Ai brad natural la ghiveci de Crăciun? Uite cum îl plantezi în gradină, după sărbători

Cei mai spectaculoși brazi de la Festivalul Brazilor de Crăciun. Modelele gândite de designeri au reușit să strângă sume record

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse