De ce să înlocuiești laptele de vacă cu laptele de capră?

Există numeroase motive pentru care ar trebui să înlocuiești laptele de vacă cu cel de capră. Toate din zona de nutriție. Află care sunt acestea și hotărăște dacă vrei să faci schimbarea.

Părinții și bunicii noștri au crescut cu lapte de vacă, de ce ar trebui să facă acum astfel de schimbări? E simplu: pentru că laptele de capră este, din multe puncte de vedere, superior celui de vacă.

Laptele de capră se digeră mai ușor

Totul pornește de la moleculele de grăsime din lapte care, în cazul celui de capră, sunt mai mici. Asta înseamnă că laptele va fi mai ușor de digerat.

În plus:

  • acesta conține mai puțină lactoză (zahărul natural din lapte), deci corpul trebuie să depună mai puțin efort pentru a dizolva lactoza.
  • nu provoacă atât de multe alergii în rândul copiilor. Vinovată pentru acestea este o proteină Alfa 1 Caseina care, în cazul laptelui de capră, este prezentă într-o cantitate mult mai mică față de laptele de vacă.
  • și la capitolul calciu, laptele de capră stă cu 13% mai bine, la fel și în cazul vitaminei A și B6, și chiar și la potasiu.
  • este omogenizat în mod natural, spre deosebire de cel de vacă. Acesta trebuie supus unui procedeu de omogenizare, astfel încât laptele și grăsimea să nu se separe.

Există minusuri?

Singura problemă în legătură cu laptele de capră este gustul său pronunțat. Consumatorii de lungă durată ai laptelui de lapte îl vor sesiza imediat și, fie îl acceptă, fie îl vor respinge. Dacă schimbarea de gust e prea bruscă, poți începe cu iaurturile. În cazul acestora, aroma nu este atât de puternică. Important este să alegi produse care să nu conțină zahăr adăugat, pentru a te bucura de toate beneficiile sale.

Citește și: Laptele de capră face bine tenului?

Foto: 123rf

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dieta