De ce pernele decorative îmbunătățesc decorul oricărui dormitor

Pernele și decorațiunile au mers mână în mână în ultima vreme. Aceste mici elemente pot transforma o cameră obișnuită într-un dormitor de lux. Pernele decorative sunt mici perne care au avut o funcție practică timp de zeci de ani. Cu toate acestea, în ultimii ani, ele au apărut ca un jucător important în designul interior, în special în dormitoare.

Unul dintre marile avantaje ale utilizării pernelor decorative în dormitor este că puteți combina stilurile pentru a obține un efect unic. Alegeți pur și simplu o gamă de culori pentru a obține un rezultat bun prin combinarea diferitelor modele în cadrul paletei de culori respective. Puteți combina pernele decorative uni cu dungi, flori, modele… Dacă vreți un efect mai lejer, puteți combina culori mai neutre cu altele mai atrăgătoare.

Culorile neutre și simple nu dau niciodată greș. Nu trebuie să vă limitați la alb sau negru, ci puteți alege și culori pământii sau gri. Acestea creează un efect elegant și șic. Combinarea pernelor decorative de diferite țesături, dimensiuni și forme creează un efect de volum care face ca patul să pară mai mare. Astfel, acestea sunt o alegere bună pentru spațiile mici.

Pentru a adăuga culoare, dar fără un efect strident, puteți opta pentru tonuri pastelate și pudrate. Acestea aduc căldură și confort oricărui spațiu, motiv pentru care sunt recomandate pentru dormitoarele duble, precum și pentru dormitoarele copiilor și adolescenților.

De ce să folosești perne decorative în dormitor?

Patul este vedeta dormitorului, motiv pentru care trebuie decorat astfel încât să atragă toate privirile. Pernele decorative sunt un mare aliat în acest sens. Acestea adaugă volum patului și îi conferă în orice moment atingerea dorită. De la un stil mai romantic la unul mai modern.

Acestea au avantajul suplimentar de a fi foarte versatile. Dacă o pernă s-a demodat sau s-a deteriorat, schimbați pur și simplu husa pentru a da un nou aspect camerei. Prin urmare, pernele decorative reprezintă o modalitate excelentă de a schimba decorul unei încăperi fără a fi nevoie să investiți mult timp și bani.

Ce perne decorative să alegeți?

Alegerea este foarte personală, dar varietatea este cheia succesului. Există perne decorative de diferite dimensiuni și forme, toate de înaltă calitate și cu o umplutură moale pentru a vă oferi cel mai mare confort. Acestea reprezintă cea mai bună opțiune pentru a combina designul și odihna în același produs. Puteți alege între diferite grade de fermitate și respirabilitate. 

Pe lângă pernele decorative pentru patul din dormitor, mai există și altele, pentru restul casei. Iată câteva dintre cele mai populare:

Perne decorative pentru lectură

După cum indică definiția sa, forma sa este special concepută pentru a susține zona lombară și pentru a promova o postură adecvată pentru lectură. 

Veți putea petrece mai mult timp citind o carte bună, fără a fi nevoie să vă schimbați constant poziția din cauza tensiunilor de la nivelul gâtului și al spatelui. Este posibil să alegeți dintre diferite texturi și modele pentru a se potrivi oricărui stil sau decor. De obicei, acestea sunt destul de decorative și sunt realizate dintr-un material durabil. 

Perne decorative pentru copii

Acestea sunt cunoscute și sub numele de perne pentru alăptare. Acesta este unul dintre cele mai inovatoare modele de pe piață, deoarece a revoluționat modul în care mamele realizează procesul de alăptare a micuților lor.

Acest tip de pernă oferă confort atunci când hrăniți copilul. Datorită suporturilor sale și a formei sale special concepute pentru a îmbrățișa talia mamei și pentru a așeza bebelușul în poala ei, permite ca brațele să nu obosească și ca întregul proces să se desfășoare fără dramatism și cu tot confortul pe care îl necesită situația. 

Perne decorative pentru scaune, șezlonguri și mobilier

Când ne referim la aspectul decorativ și la design, este necesar să menționăm pernele decorative care se adaptează la orice tip de scaune, mobilier și șezlonguri. În aceste cazuri, materialul textil va juca un rol major, deoarece totul depinde dacă aceste piese de mobilier sunt instalate în interiorul unei case, birouri, spații sau în aer liber. 

Confortul este, de asemenea, un factor de care trebuie ținut cont și este legat de tipul de umplutură. Materialul viscoelastic, din pene sau sintetic este cel mai des utilizat și, în funcție de alegere, și prețul variază.

De asemenea, este necesar să se evidențieze formele, deoarece utilizarea lor va depinde și de acest lucru. În acest sens, există perne decorative pentru a sta întins pe podea care susțin capul sau brațele; acestea sunt, de asemenea, de mare ajutor atunci când petrecem mult timp stând în fața unui calculator, de exemplu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial