De ce nu se îngrașă femeile din Japonia?

Femeile din Japonia dețin recordul pentru cea mai mare longevitate de pe tot mapamondul de mai bine de 25 de ani, media lor de viață fiind de 84 de ani. Acestea nu doar că trăiesc mult, dar își mențin greutatea corporală constantă și arată minunat.

De ce nu se îngrașă femeile din Japonia?

Deși glucidele îngrașă, japonezii mănâncă foarte mult orez, noodles și paste din grâu. Însă secretul pare a fi mai mult stilul de viață care îi ajută pe aceștia să rămână subțiri. Nu folosesc autoturismele personale pentru a merge la școală și la serviciu.

Japonezii iau trenul în fiecare zi pentru a merge la școală sau la serviciu, ceea ce înseamnă că merg mult pe jos. Merg până la gară, urcă și coboară scările, apoi merg din nou pe jos până unde au nevoie.

În timpul orei de vârf, trenurile sunt aglomerate, astfel încât, de obicei, nici măcar nu ajung să se așeze și, de îndată ce au coborât din tren, trebuie să meargă până la destinația finală. De obicei, iau același traseu, astfel încât nu este neobișnuit ca japonezii să petreacă pe drum aproape 1-2 ore pe zi.

De asemenea, este ceva obișnuit ca studenții sau angajații japonezi să meargă cu bicicleta la școală sau la serviciu. Unii dintre ei merg cu bicicleta timp de 45 de minute pe drum spre școală. Numai acest lucru este un exercițiu grozav. Apoi la școală au un orar complet, cu o oră de Educație Fizică o dată pe zi, unde sunt nevoiți să alerge 8 kilometri.

Citește revista Avantaje ediția de noiembrie aici: https://magazines.ringier.ro/editie/avantaje-noiembrie-2020/#pagina-1

Porțiile de mâncare în Japonia

Porțiile de mâncare japoneză sunt de obicei mici și, de obicei, multe restaurante nu permit opțiunea de a lua la pachet, așa că servesc doar porția potrivită numai pentru o persoană.

Cred că acesta este un factor semnificativ care îi ajută pe japonezi să rămână slabi. În restul lumii, oamenii servesc o farfurie imensă și o băutură uriașă de dimensiuni mari, cu posibilitatea de a umple din nou paharul.

Mai mult, japonezilor să gătesc acasă. Preparatele tradiționale conțin pește la grătar, orez fiert, legume, supe, ceai verde și fructe. Poporul japonez consumă cea mai mare cantitate de pește din lume.

Orezul nu lipsește de la masă, ceea ce este un lucru bun, deoarece cel mai bun înlocuitor al pâinii. Cea mai importantă masă a zilei este micul dejun. Acesta conține, de cele mai multe ori, ceai verde, orez fiert, supă, tofu, usturoi verde, alge, omletă sau o bucată de pește.

Presiune din partea japonezilor

Deoarece nu sunt mulți oameni supraponderali în Japonia, aceștia tind să iasă în evidență și se pot simți inconfortabili din cauza presiunii tacite a celor din jurul lor. Uneori nu sunt chiar atât de tăcuți. Dacă o persoană de altă naționalitate este un pic peste greutatea normală, prietenii japonezi apropiați îi amintesc deseori despre creșterea în greutate ori de câte ori se întâlnesc.

Dacă în alte părți ale lumii este nepoliticos să vorbești despre greutatea cuiva, japonezii sunt destul de deschiși și direcți.

Controale medicale periodice

Din cauza influenței culturii americane de fast-food, obezitatea devine încet o epidemie în Japonia. Salariații japonezi trebuie să treacă printr-o serie de examene fizice riguroase pentru a se asigura că sunt sănătoși. Sunt teste de rutină și multe școli japoneze pun în aplicare aceleași reguli, astfel încât sistemul de sănătate din Japonia îi face pe oameni să fie mai conștienți de greutatea lor.

Există o serie de motive care explică de ce Japonia are una dintre cele mai scăzute rate de obezitate dintre țările dezvoltate. Obezitatea poate duce la diabet, hipertensiune arterială și accident vascular cerebral. Obezitatea este reversibilă, dar lăsată netratată, poate scăpa de sub control.

Dacă folosiți mașina pentru a merge la serviciu, puteți face o plimbare în timpul pauzei de prânz, iar la cină gătiți mâncare japoneză sănătoasă. Există multe lucruri pe care le putem face pentru a ne menține greutatea sub control și putem învăța multe din stilul de viață japonez.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri