De ce nu este bine să respiri pe gură. Te expui la cel puțin 5 riscuri

de ce nu este bine să respiri pe gură

Ni se întâmplă frecvent, mai ales atunci când suntem răcite, să respirăm pe gură. Acesta este, însă, un caz excepțional. Respirația pe gură este necesară și în cazul polipilor sau deviației de sept. Întrucât acest tip de respirație are efecte secundare, este recomandată rezolvarea problemelor medicale menționate anterior. Iată, în continuare, de ce nu este bine să respiri pe gură. 

Există situații în care nu există niciuna dintre problemele de sănătate de mai sus și totuși o persoană să obișnuiască să respire pe gură. Medicul stomatolog Mihaela Dan, specialist ortodont, spune că acest obicei duce la apariția următoarelor probleme

  1. Îngustarea maxilarului superior cu împingerea dinților în față

Atunci când respirăm pe gură, limba nu mai exercită presiune asupra maxilarului așa cum se întâmplă atunci când respirăm pe nas. În consecință, asupra maxilarului se exercită doar presiunea obrajilor, ceea ce va duce, în timp, la comprimarea lui. Totodată, incisivii vor fi împinși în față.

2. Apariția cariilor și a gingivitei

Respirația pe gură favorizează uscarea gurii, prin urmare, resturile alimentare care rămân în spațiile interdentare  nu mai sunt spălate de salivă. Astfel, respirația devine urât mirositoare și crește riscul apariției cariilor și a gingivitei.

3. Oxigenarea deficitară a organismului

Respirația orală împiedică oxigenarea corespunzătoare a creierului și inimii. O oxigenare deficitară a creierului are drept consecință diminuarea performanțelor profesionale.

5. Apariția problemelor digestive

Atunci când respirăm pe gură, înghițim un volum mare de aer, mai ales la masă. Drept urmare, ne putem confrunta cu senzația de balonare, cu dureri intestinale, cu grețuri și chiar vărsături.

6. Modificari în fizionomie și în postura corpului

Medicul Mihaela Dan spune că, întrucât oamenii sunt conceputi să respire pe nas, atunci când respiră pe gură poziția lor se schimbă pentru a menține căile respiratorii deschise. Consecințele apar îndeosebi la copii care sunt în creștere. “Fața poate începe să crească lungă și îngustă, nasul poate deveni plat și nările mici, iar buzele pot fi subțiri pe partea de sus și groase în partea de jos', atenționează medicul stomatolog.

Citește și 

3 cauze care duc la apariția respirației urât mirositoare

Scapă de povara respiraţiei urât mirositoare! Cele mai bune tratamente naturale care dau rezultate imediat

Le-am aflat secretul! Ce fac vedetele pentru a avea dinții atât de albi

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro