De ce nu e bine să îi pui copilului două nume de botez

Alegerea numelui pentru copil nu este o sarcină ușoară, iar părinții sunt puși de multe ori în dificultate. Pentru că sunt situații în care părinții nu ajung la un acord, decid să îi pună mai multe nume de botez copilului, lucru care poate să îl influențeze într-un mod negativ în viitor.

Dincolo de superstițiile din popor, se spune că dacă ai două nume în buletin, pot apărea erori sau confuzii pe documente, la înregistrări, în sistemul școlar sau în alte contexte oficiale. Când sunt mici, copiii s-ar putea simți confuzi în legătură cu numele, mai ales dacă unul dintre nume este folosit mai des decât celălalt.

În trecut, copilul lua fie numele nașului de botez sau al nașei, fie purta numele sfântului sărbătorit în ziua în care s-a născut. Acum, aceste lucruri nu se mai aplică, iar de cele mai multe ori, părinții aleg nume străine pentru a-i boteza pe cei mici, dar și un nume de sfânt, care să îi protejeze.

De ce nu e bine să îi pui copilului două nume de botez

Cu toate că unii copii au nu două, ci chiar trei nume de botez, această practică nu este tocmai recomandată de reprezentanții bisericii. Mai exact, aceștia sunt de părere că fiecare om trebuie să aibă un singur nume de botez și asta pentru a marca unicitatea fiecărei persoane în parte. Atunci când o persoană poartă mai multe nume, aceasta nu știe exact cu care dintre ele să se identifice și ajunge să fie prinsă între două unități valorice diferite, potrivit crestinortodox.ro.

În plus, chiar dacă un copil are mai multe nume, niciodată nu le va folosi pe toate, ci doar unul dintre ele va fi majoritar, ceea ce înseamnă că celelalte vor fi aproape inutile. Acesta este motivul pentru care părinții sunt sfătuiți să aleagă un singur nume pentru copilul lor, acela pe care îl consideră cel mai potrivit.

În popor, se crede că a da unui copil un anumit nume poate oferi protecție împotriva spiritelor rele sau a altor forțe negative. Al doilea nume ar putea fi folosit ca un fel de „nume de ascundere” pentru a induce în eroare spiritele rele. Există credința în anumite culturi că numele poate influența destinul sau norocul unui individ. În aceste contexte, un al doilea nume ar putea fi adăugat pentru a aduce noroc suplimentar sau pentru a echilibra influențele percepute ale primului nume.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

10 nume biblice pe care le poți alege pentru a-ți boteza copilul

Este interzis botezul în timpul postului? Uite ce spun preoții

Ce este botezul de urgență și în ce condiții se face acest ritual

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Spiritualitate